Борисов: Готови сме на всякакви компромиси за редовен кабинетГотови сме

...
Борисов: Готови сме на всякакви компромиси за редовен кабинетГотови сме
Коментари Харесай

Вечерни новини: ГЕРБ готови на всичко за редовен кабинет; Средната заплата нарасна рекордно

Борисов: Готови сме на всевъзможни взаимни отстъпки за постоянен кабинет
Готови сме на всевъзможни взаимни отстъпки, с цел да има работещо държавно управление “
С тези думи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов закри днешната среща сред Мария – Габриел и „ Продължаваме промяната – Демократична Българя “. Той се появи изненадващо на нея със забавяне и разгласи, че повода за по-късната му поява е с цел да покаже, че ГЕРБ не е лидерска партия.
Средната работна заплата набъбна рекордно през март
Средата работна заплата в страната продължава да пораства съществено, достигайки 1 882 лева през първото тримесечие на 2023 година Спрямо последните три месеца на 2022 година нарастването е единствено 0.2%, само че на годишна база то е 17.3%, демонстрират данните на Националния статистически институт (НСИ).
Комисия за защита на конкуренцията позволи на Пощенска банка да купи БНП Париба Лични Финанси
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) даде зелена светлина на Пощенска банка да придобие активите на БНП Париба Лични Финанси. Продаваното сдружение на процедура е ритейл бизнесът в България на френския колос в банкирането BNP Paribas, който от предходната година стартира да търси способи да се раздели с фирмите си в Източна Европа.
Шишков започва частичния градеж на автомагистрала „ Европа “
Регионалният министър Иван Шишков публично даде начало на частичното строителство на 6-километрова права от последния лот на автомагистрала „ Европа “ – сред Сливница и Софийския околовръстен път. Както към този момент стана ясно дължината на целия сектор е 16.5 километра, само че работата и по останалите 10.5 км ще продължи след теренно застраховане на обекта.
Клинтън поздрави България за напредъка ѝ през годините
България се разви доста, към този момент е член на Европейския съюз и НАТО, продължава да бъде доста добър другар на моята страна (бел. р. – Съединените щати) и на хората, които обичат свободата. Продължава да бъде добър комшия на останалите страни от Югоизточна Европа. С тези думи 42-рият президент на Съединени американски щати Бил Клинтън се обърна към политици, бизнес и специалисти на второто си посещаване в страната по покана на ръководителя на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България.
Европейски Съюз възнамерява интернет кабел през Черно море
Европейски Съюз възнамерява подводен интернет кабел, с цел да усъвършенства свързаността с Грузия и да понижи зависимостта от линиите, минаващи през Русия, на фона на възходящите опасения по отношение на уязвимостта на инфраструктурата, предаваща световни данни.
Българският туризъм към момента страда макар статистическите върхове
Туристическият бранш в България към момента не се е възстановил изцяло макар рекордните индикатори, които регистрира Националния статистически институт (НСИ). На това мнение е шефът на Института за разбори и оценки в туризма Румен Драганов, който разяснява статистиката пред Economic.bg.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР