Борисов да не намесва името ми в собствения си провал

...
Борисов да не намесва името ми в собствения си провал
Коментари Харесай

Радан Кънев обясни защо е внесъл петиция срещу изграждането на АМ „Струма“ в ЕК

Борисов да не намесва името ми в личния си неуспех да обезпечи и обезпечи финансово плана за Автомагистрала „ Струма “, значим за всички българи. В Европейския парламент има петиция от локални хора в Кресна, само че нито аз ги познавам, нито те са ме търсили. Петицията не визира околната среда, а приканва за отбрана на дребния бизнес – тематика, която е значима и сензитивна за нас от център-дясното. Това написа в профила си в обществената мрежа Facebook евродепутатът от “Демократична България” Радан Кънев във връзка импортираното предложение в комисията по петициите на Европейския парламент да се гласоподава против построяването на автомагистрала “Струма” през Кресненското дефиле.

"В интерес на България е тази петиция да бъде прегледана бързо, с цел да бъде дадена правна сигурност за труда на предприемчивите български жители.

1) Петициите в Европейския парламент не могат да спрат утвърден план. Проблемът с Автомагистрала „ Струма “ няма нищо общо с петициите.

2) Проблемът на Автомагистрала „ Струма “ е, че не е утвърден.

Ангел Джамбазки: Наши евродепутати ще гласоподават за прекъсването на строителството на Автомагистрала „ Струма “

3) А не е утвърден, тъй като има доста пропуски и недостатъци: Европейската комисия сподели на Борисов, че с Автомагистрала „ Струма “ проблемите не са единствено с екологията: - Оценката за влияние върху околната среда (ОВОС) не дава отговор на проекта;

- Завишаването на разноските по плана основават подозрение за корист с финансовите средства;

- Безопасността на водачите и пасажерите не е обезпечена, даже в противен случай. Вкарването на високоскоростен път в трасе с толкоз завои основава риск за увеличение на жертвите;

- Жителите на Кресна ще станат жертва на непрекъснатия стрес през града им да минава натоварена автомагистрала ", аргументира се евродепутатът.

"Ясно е, че Борисов не може да преглътне и това, че разобличих тайните им схеми да се сговорят за налог върху самолетните билети с страни, които имат противоположен на българския интерес. Нека привиква - това ми е работата. Да разкривам и подлагам на критика глупави и нездравословни решения. И да предлагам и натрапвам рационални и градивни други възможности. Вместо да отговори на проблемите и въпросите, Борисов основава подправени вести, заблуждава българските жители и търси изкупителна жертва, която да е отговорна за личната му управническа отпадналост ", написа още Радан Кънев.

В Европейския парламент другата седмица ще бъде гласувана петиция против построяването на Автомагистрала „ Струма “ в региона на Кресненското дефиле, сигнализира евродепутатът Ангел Джамбазки.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР