Борисов бе във Враца за откриването на тридневен семинар на

...
Борисов бе във Враца за откриването на тридневен семинар на
Коментари Харесай

Бойко Борисов: По-добър от мен за премиер няма, колкото и да е нескромно

Борисов бе във Враца за откриването на тридневен семинар на младежите от ГЕРБ

" Има два разновидността за държавно управление: или с мен като министър председател, или с различен, само че при подписването на съглашение. Ако желаеме да излезем от рецесията, разновидността за министър председател съм аз ". Това сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, който бе във Враца за откриването на тридневен семинар на младежите от ГЕРБ, предава

" Благодаря на водачите на ХСС и ХДС. Два дни в Атина изкарахме на семинар на ЕНП с тях. Имаше лидерски формат през вчерашния ден в Атина, на който беше ръководителят на Европейска комисия, на Екологичен потенциал, Манфред Вебер, министър председателите на Гърция, Хърватия, Словакия, канцлерът на Австрия. И всички питат за какво единствено преди две години България получи Берлинския развой за Западните Балкани да се води от София като знак какъв брой е мощна европейска и прогнозируема България. Тогава индикаторите на България бяха толкоз положителни, че ни одобриха в най-бялата организация на Европа - Европейския банков съюз, и преди Хърватия ни взеха в еврозоната. В него ден започнаха митинги, тъй като на някой не му хареса България, която са привикнали да е слаба и неорганизирана, да е водеща - това е неприемливо за някого. Да, в този момент нашето място е заето от хървати, румънци, гърци. Това го споделям с огорчение, тъй като гледайки сътрудниците, и знаейки, че сме били преди тях, щяхме да сме в еврозоната и Шенген.

Защото защитата на Шенгенската граница не може да се оспори. Преди две години имаше нулева миграция, граничарите се ръководеха от най-хубавите експерти. През глава идваха водачите на Европа да гледат по какъв начин България се е справила. Като прочетох през вчерашния ден изявленията по тематиката какво е споделил министър председателят Рюте - мислите ли, че инцидентно от другия завършек на Европа ще дохвъри инцидентно британският министър председател, с цел да види по какъв начин охраняваме границата с Турция. Дойде да види с очите си, тъй като едно е да приказваш, друго е да видиш. Орбан пристигна и прекопира същото при тях ", съобщи Борисов.

Австрийският канцлер в този момент, тогава беше вътрешен министър. И Курц, тогава канцлер, сподели, че България пази най-добре Шенгенската граница, безапелационен е водачът на ГЕРБ. Две години безвремие и опити, политически назначения в Министерство на вътрешните работи и чистки - водят до този резултат, разяснява Борисов.

" Не сме съгласни да прилагаме контрамерки против Нидерландия. Ние би трябвало по най-бързия метод, с цел да не завлечем и Румъния, да създадем държавно управление. За 20-30 дни да подсигуряваме сигурността по границата, и да влезем трите страни дружно. Това съм изразил и на срещата на върха през вчерашния ден. Премиерът на Холандия споделя безспорна истина - границата ни сега е разграден двор. Над 75 хиляди мигранти има в Австрия. Канцлерът споделя " Откъде пристигнаха? ", а те като отидат в центровете, споделят от кое място са минали, загадка няма ", разгласи Борисов.

" Когато направиха противозаконните арести - нас ни оставете, забелязахте ли, че холандец и германка пристигнаха да ревизират по какъв начин това се е случило. Всичко друго са го гледали, само че да арестуваш пиарката на една партия, щото била по-добра и те нервира, и то в продължение на часове пред детето ѝ, - в Нидерландия това би коствало главата на цялото държавно управление. Това не е правова страна ", безапелационен е водачът на ГЕРБ.

" Изходът е неотложно да се сформира държавно управление, за къс период. Ясно, че всички водачи са възпалени, като се изключи нас - като видя по какъв начин наподобява България в очите на другите, ми става тъжно. Ние бяхме водещи, а в този момент сме внезапно обратно, и ще вършим заявления против Холандия. Какви заявления - Нидерландия са един от най-големите донори на съюза, желаят да има ред, да им се пази външната граница ", изясни Бойко Борисов.

" Напъни да се прави бюджет - дайте да създадем държавно управление, може и с първия, и с втория, и с третия мандат. Никой няма да отбрани България, в случай че няма постоянен кабинет, с постоянни министри ", безапелационен е партийният водач.

" С такава злоба гледах сътрудниците от Гърция - единствено за две години 6% растеж на стопанската система, само че те не прогониха туристите както нас. Тази година Мицотакис се похвали с 90 милиарда евро доходи от туризъм. Нашият Брутният вътрешен продукт е близо 50 милиарда, добави Борисов. Всяко камъче там е хотел. И сътрудника споделя: на островите към този момент няма квадратен метър за инвестиция - хиляди искащи има, само че няма къде. Сигурно там няма " зелени ", разяснява някогашният министър председател.

" Отстъпление във всяка сфера има в този момент, и единствено заклинания от Народното събрание. Три седмици Избирателен кодекс, да можело да се гласоподава и на хартия - не е това казусът, трябваше да се дебатира там. В Гърция, да вземем за пример, първата партия получава " бонус " от 50 депутати, с цел да не е по този начин фрагментиран Народното събрание. Това ти дава съображение незабавно да отидеш и да предложиш държавно управление. Прагът за влизането в Народното събрание трябваше да се дебатира. По-голямата представителност в Народното събрание води до по-голяма неустойчивост ", разгласи Борисов. " Можем да създадем държавно управление единствено на малцинство, или в случай че намерим болшинство, би трябвало да е за доста малко време ", безапелационен е водачът на ГЕРБ.

" Две години на гладно куче самун не може да подадат - страната стене, единствено ние не сме си дали проект. И тези се назовават " експерти ", умни и красиви. Не наскърбявам, приказвам с обстоятелства ", изясни още Борисов.

" ГЕРБ има два разновидността - министър председател си имаме - по-добър от мен няма, колкото и нескромно да звучи. Такова държавно управление на малцинството едва ли е най-хубавото, което може за непоклатимост и съгласие да се случи сега. Още не е узрял политическият ни хайлайф. И Меси е на 31 година, само че като влезе, вкара първия гол. България си има Меси в това отношение, и това съм аз ", разяснява водачът на ГЕРБ.

А те ни изясняват по какъв начин да сложим в най-голямата рецесия някой да се учи. " Вторият вид пред нас е да предложим вид за министър председател, който въпреки всичко да мине, да има диалог, и да изясни на сътрудниците в Народното събрание, че злополуката, в която сме се блъснали, само че дали ще продължим да се търкаляме, ще донесе непоправими последствия ", добави Борисов.

" Другите ще си отидат в Шенген, нас ще ни откъснат и ще си останем като буфер за бежанците. Това преди години беше и първата концепция - бежанските центрове да са по границата, само че с помощта на приятелите ми в Европейска комисия се реши за изнесени центрове отвън границите на Европейски Съюз. Иначе в Странджа планина щеше да има най-малко половин милион бежанци ", споделя водачът на ГЕРБ.

" Вариантът, в случай че не се инатят, е да се подпише един честен документ, че в случай че някой се изметне, всички ще го посочат с пръст. Но ето - желаят бюджет - разписваме го и го вършим. Президентът Радев демонстрира схващане. Какво пречи да се направи това? Дори Асен Василев сподели, че желае да се разисква със спокоен звук, само че дано авансово да сложат по един автограф какво ще приказваме - имаме законите по ПВУ, неотложно кадрово увеличаване на външната граница.

Няма да подкрепим такава декларация за Нидерландия, тъй като там има доста вложители. И въз основата на това, без значение с кой мандат е, за мен единственото значимо е да създадем за малко време държавно управление, да може да успокоим пазарите, да приемем законодателство, и в случай че има виновна политическа класа - да се договорим. Ние сме голяма коалиция в център дясното и без дебелоглав може да се направи държавно управление. Те да са министри, тъй като Народното събрание ще ги управлява, и в случай че някой си разреши да направи нещо друго, Народното събрание ще го свали; и това ще даде бързо решение на всички въпроси. Така си го представям - повече от месец с Република България правихме държавно управление по този начин, същото беше и с ПФ ", добави Борисов.

" Вариантите са ни два: можещ, компетентен, и обезпечено ще ви изведе от рецесията - това съм аз. И различен министър председател, който да им даде опция да не се обвързват с нас, да подпишем този документ, да мине зимата и да решим въпросите на хората ", уточни още водачът на ГЕРБ.

Антикорупционно държавно управление с физиономиите на Кирил и Асен е несъвместимо, те нарушиха главните правила на правовата страна, добави някогашният министър председател.

" Защо " Булгаргаз " не са си резервирали потенциал за втечнения газ, и за какво частна компания е резервирала потенциали чак до април? Петков е знаел за това. Частник от името на България е резервирал, като ни го продава по-скъпо с 30%. И Петков желае да се назовава " антикорупционен ". Може да продължим години, само че България ще продължи да затъва, в очите на другите изглеждаме зле, нямаме упоритост и религия да вървим напред като страна ", сподели още Борисов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР