Бориславова каза, че завършването на терминала за втечнен природен газ

...
Бориславова каза, че завършването на терминала за втечнен природен газ
Коментари Харесай

Лена каза кога ще е готов терминалът за втечнен газ в Александруполис

Бориславова сподели, че завършването на терминала за полутечен природен газ в Александруполис по период би трябвало да стане през 2023 година „ Имаме уверението, че строителството ще върви с нужната експедитивност ”, уточни тя.

Началникът на кабинета разгласи, че България обмисля евентуално запазване на спомагателен потенциал. „ Имаме опция да увеличим размера. Бяхме публично поканени от гръцка страна да сторим това като знак на политическа поддръжка към България ”.

Тя означи, че макар спрения газ от Русия едностранно, в жестоко нарушаване на контракта за стопански и политически шантаж, семействата и бизнесът не са останали без газоподаване.

„ Дотогава ще осигуряваме количествата посредством свободния пазар. Успоредно с това текат търгове, забележими на уеб страницата на „ Булгаргаз ” и Министерството на енергетиката. Паралелно държавното управление на най-високо равнище води договаряния с съответни снабдители - с цел да резервираме потенциали и да купуваме газ от тях на положителни цени ”, изясни Бориславова в ефира на Нова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР