Борислава Христова и нейният тим Сепси гостуват тази вечер в

...
Борислава Христова и нейният тим Сепси гостуват тази вечер в
Коментари Харесай

Борислава Христова и нейният отбор Сепси ще търсят първа победа в баскетболната Евролига

Борислава Христова и нейният отбор Сепси гостуват довечера в Испания на отбора на Валенсия в мач от четвъртия кръг в постоянния сезон на баскетболната Евролига за дами.

До момента баскетболистките на Зоран Майкс имат три загуби и са на последното осмо място във краткотрайното класиране в група А. В последния мач преди пет дни българката и съотборнички й отстъпиха на Люблин с 65:76 като посетител, а Христова се регистрира с 13 точки, 3 битки, 4 асистенции и 1 отнета топка за 33 минути на терена.

Мачът е довечера от 20:15 ч., а Сепси ще търси първи триумф, с цел да резервира шансове да прескочи групата. Първите четири тима от всяка от двете групи ще продължат на четвъртфиналите.

Сепси стартира с безапелационен триумф в шампионата на Румъния против отбора на Муреш със 114:35, а българката изигра отличен мач и приключи с 21 точки.Следващият мач на Сепси е на 28 октомври вкъщи против Търговище.

В понеделник стана ясно, че точно Борислава Христова е новият капитан на женския народен тим. Най-добрата ни баскетболистка през последните години ще дебютира в тази роля по време на идните квалификации за Евробаскет 2025. България стартира присъединяване си в пресявките на 9 ноември с мач против Финландия в Самоков, който ще е и първи за новия народен селекционер Таня Гатева. Борислава Христова заменя като капитан Цветомира Шаренкапова-Наумова.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР