Борислав Михайлов ще продължи да ръководи българския футбол. Настоящият президент

...
Борислав Михайлов ще продължи да ръководи българския футбол. Настоящият президент
Коментари Харесай

Още от Митко Бербатов: Ще оспорваме резултатите в съда!

Борислав Михайлов ще продължи да управлява българския футбол. Настоящият президент на БФС се пребори за нов мандат след победа в балотажа над огромния си съперник за управническото кресло Димитър Бербатов.

На потегляне от НДК, някогашният нападател на Манчестър Юнайтед показа мнението си за извършения Конгрес пред журналистическото голям брой. Ето какво сподели той:
 Апостол Апостолов и Иван Василев влизат в Изпълкома на БФС
Апостол Апостолов и Иван Василев влизат в Изпълкома на БФС

Без особени промени в изпълнителния комитет

" Опитах да обясня. Не разбрах какво ни дадоха отговор. В устава е написано, това е вярното нещо, само че... Ще оспорваме, отново има съд може да се обърнем натам. Един глас не стига, те го извъртяха по най-безумната формула.

Ние се водим по устава, само че те не го вършат. Следователно загубата е за нас в този случай, само че не е вярното решение. 483 са вътре. Самият водещ сподели, че с цел да победи претендентът му би трябвало 242 гласа. Ще си търсим правата в съда, няма да се отхвърляме. Не желаеме да изглеждаме като хора, които не могат да одобряват загубата.
 Един глас разделил борбата за БФС от балотаж, само че спазен ли е уставът на футболния съюз?
Един глас разделил борбата за БФС от балотаж, само че спазен ли е уставът на футболния съюз?

Бербатов ще оспорва резултатите в съда

Водещият от начало споделя, че има 483 делегати, би трябвало 242 гласа, с цел да някой да победи. Накрая един глас не доближава. Странно е, може да попитате и самите тях. 20 клуба не били позволени по аргументи, които не са ми ясни. Защо не са позволени? Те можеха да наклонят везните. Най-важното е, че би трябвало 242 от 483.

Каквото и да се случи ние сме морални спечелили. Направихме каквото зависи от нас. Бяхме очевидци. Видяхте какво опитахме да създадем. Няма от какво да се срамуване, излизаме и приказваме. Наше право е да спорен това решение. Пак не се следва устава.

Вие би трябвало да имате искания, тъй като не ви се даде опция да гледате. Загубил, спечелил, няма значение, трябваше да имате достъп. Хората от УЕФА следяха. Те са единствено наблюдаващи. Искахме да е оптимално транспарантно. В стенограмата е документирано, че трябват 242 гласа. Аз не съумях да схвана. Нашият юрист говореше с водещия и се сблъскват две идеологии. Опитахме се да апелираме, само че вътре не бяхме позволени.
 Порточанов: Има спор дали Боби печели, чаках над 100 гласа за мен
Порточанов: Има спор дали Боби печели, чаках над 100 гласа за мен

" Конгрес като конгрес "

Имаше подвиквания, което е изцяло обикновено. Не беше вярното решение, по този начин излиза. Стенограмата може да се даде, по този начин е записано. Ние сме за смяната. Различно потомство сме. Ще продължим да вършим това, което вършим. Футболни хора сме. Не сме се отказали, има си съд. Пак ще се обърнем към него, щом би трябвало. Не знам по какъв начин ви звучи на вас, само че на мен ми звучи вярно като има 483 присъстващи делегати да го извъртат. Няма защо да съжаляваме, единствено че отново се извъртяха разпоредбите, което не е вярно.

Не съм удовлетворен от броя гласове, благодаря на клубовете, които гласоподаваха за мен. Трябва да ги попитате за какво не се съблюдава устава.
 Георги Градев: Имаме информация за клубове-фантоми, които са 5 или 6
Георги Градев: Имаме информация за клубове-фантоми, които са 5 или 6

Нямаме време да се занимаваме с тях в този момент, разяснява той

Не съм мислил да работя с Порточанов. Осем гласа не би трябвало да се взима подигравка. Осем клуба са това и е за почитание. Не мога да приказвам от негово име. По-млад съм от него. Нормално е да ми каже здравей. Заслужава почитание. Хората, дали своят вот за мен, също заслужават почитание. Продължават вътре разногласията. Не знам дали видяхте какъв Изпълком се предложи. Той ще е съвсем същият. Президентът на Локомотив София беше. Другите са същите. Продължава остарялата система да има президенти. Те ще ви обяснят. Ще си останете сюрпризирани.

Щях да предложа за Изпълкома хора от футболните измежду, без президенти. Изпълкомът, който ще се избере през днешния ден, е ясно какво ще се случва. Живеем в извънредно време. Благодаря на хората, които пристигнаха. Ще си търсим правата и да се надяваме още веднъж да има правдивост. Тежки са тези борби, само че аз време имам. Млад съм, здрав съм. Имаме си нашите проекти. Ако се беше получило, както чакахме, щях да благодаря, щях да го кажа. Не сме съгласни с метода, по който извъртяха нещата. Съжалявам в моите очи това не е вярно. Преброяването мисля, че беше транспарантно. Имаше хора от УЕФА и ФИФА ".
 Борислав Михайлов с следващ мандат отпред на БФС! онлайн
Борислав Михайлов с следващ мандат отпред на БФС!

11 гласа разлика с Димитър Бербатов
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР