Борис Джонсън ще пътува до Брюксел за лични разговори с

...
Борис Джонсън ще пътува до Брюксел за лични разговори с
Коментари Харесай

Остават три критични въпроса за Брекзит

Борис Джонсън ще пътува до Брюксел за персонални диалози с ръководителя на Европейската комисия, откакто 90 минутното телефонно позвъняване с Урсула фон дер Лайен завърши без единодушие по „ сериозни въпроси “.

Двамата водачи разговаряха, откакто английското държавно управление предложи да анулира спорни клаузи в законопроекта за вътрешния пазар на Обединеното кралство, които биха нарушили интернационалното право, в опит да преодолеят задънената улица в комерсиалните договаряния с Европейски Съюз.

В следващо взаимно изказване те обявиха, че „ основни разлики “ остават по „ три сериозни въпроса: равни условия, ръководство и лов на риба “.

„ Помолихме нашите основни договарящи и техните екипи да приготвят обзор на оставащите разлики, които да бъдат разисквани на физическа среща в Брюксел през идващите дни “, се споделя в взаимното изказване.

Това стана откакто Мишел Барние предизвести, че договарянията за Брекзит сред Европейски Съюз и Англия няма да продължат след сряда тази седмица.

Главният договарящ на Европейски Съюз дефинира крайния период, откакто даде тази заран на брифинг с дипломати оценка на вероятностите за обезпечаване на договорка с Обединеното кралство.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР