Борис Джонсън призова британците да бъдат сигурни и спокойни“ по

...
Борис Джонсън призова британците да бъдат сигурни и спокойни“ по
Коментари Харесай

Борис Джонсън успокоява британците

Борис Джонсън прикани британците да бъдат „ сигурни и спокойни “ във връзка с възходящия брой случаи на ковид в страната. Премиерът похвали напъните на Националната здравна работа (НЗС) и съобщи, че всички, които са обезпокоени за развиването на болестта, от която към този момент са регистрирани осем случая в Обединеното кралство, би трябвало просто да следва техните инструкции, написа изданието London Evening Standard.

Коментарите на премиера идват малко откакто министърът на опазването на здравето на Англия Мат Ханкок изрази мнение, че ситуацията „ ще се утежни, преди да стане по-добре “. Ханкок разгласи, че е получил нови пълномощия финансиране за битка с епидемията в Народното събрание. „ Справянето със обстановката е маратон, не спринт. Ситуацията ще се утежни, преди да стане по-добре “, сподели той.

Попитан дали думите на министъра му би трябвало да будят терзание, Джонсън съобщи, че хората не би трябвало да се паникьосват. „ Мисля че е доста значимо хората да останат уверени. Ние сме велика страна, имаме фантастична НЗС, имаме фантастични лекари и препоръки, и те (хората) би трябвало просто да вземат препоръките на НЗС “, добави премиера.

„ Хората имат всяка причина да са уверени и спокойни за всички неща (…) за целия ковид, за всички закани от заболявания “.

Думите му идват, откакто броят британци, които са решили да се изследват за ковид доближи 1358 души. Освен доказаните осем случая, сега се чакат резултатите от тестванията на двама пандизчии, за които има подозрения, че може да са били инфектирани.

Един от тях неотдавна е бил изместен в Обединеното кралство от тайландски затвор. Според информацията и двамата страдат от признаци, сходни на грип, което се следи и в класическия случай на болен от ковид.

По-рано човек, който беше избран като „ супер пропагандатор “ (един притежател на вируса, който без да знае го популяризира измежду голям брой хора, от време на време десетки) даде изказване пред медиите. Става дума за 53-годишния Стив Уолш, за който се допуска, че е заразил 11 души, откакто се е върнал от Сингапур. Той се намира в болница в Лондон, възвръща се сполучливо и е под карантина.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР