Борис Джонсън подготвя оттеглянето си от постаОттеглящият се британски премиерБорис

...
Борис Джонсън подготвя оттеглянето си от постаОттеглящият се британски премиерБорис
Коментари Харесай

Борис Джонсън каза прочувствени думи в прощална реч

Борис Джонсън приготвя отдръпването си от поста

Оттеглящият се английски премиерБорис Джонсън приключи прощалното си послание към Камарата на общините с откъс от кино лентата "Терминатор 2 ", оповестиха локалните медии, написа

"Мисията значително е изпълнена ", съобщи Джонсън, в последната си тирада, която провокира аплодисменти от страна на торите, написа в. "Гардиън ".

Той съобщи, че е "превел страната през пандемията и е оказал помощ за отбраната на друга страна от безчовечие ". Политикът също по този начин даде съвет на събралите се: "Бъдете покрай американците, бъдете покрай украинците и отстоявайте свободата ".

"Намалете налозите и премахнете регулациите на всички места, където можете, с цел да превърнете страната в най-хубавото място за живеене и вложение, каквото тя е.

Обичам Министерството на финансите, само че не забравяйте, че в случай че постоянно бяхме слушали Министерството на финансите, нямаше да построим М25 или тунела под Ламанша.

Съсредоточете се върху пътя напред, само че не забравяйте постоянно да поглеждате в огледалото за назад виждане.

И помнете, че на първо място не е значим Twitter, а хората, които са ни изпратили тук.

Последните няколко години бяха най-голямата привилегия в живота ми и е правилно, че спомогнах за най-голямото болшинство на торите от 40 години насам и за голямо пренареждане на английската политика. Ние преобразихме политиката си и възстановихме националната си самостоятелност.

Помогнахме, аз помогнах, тази страна да премине през пандемията и помогнахме да се избави друга страна от безчовечие. И, почтено казано, това е задоволително, с цел да се занимаваме с това. Мисията значително е изпълнена - към този момент.

Искам да благодаря на всички тук и hasta la vista, baby, благодаря ", приключи той речта си с думи от "Терминатор 2 ".

Джонсън разгласи оставката си на 7 юли след поредност от кавги, свързани с неговото име. Последният случай е обвързван с члена на държавното управление Кристофър Пинчър, който бе упрекнат в полов тормоз над мъже. Той е протеже на Джонсън в Консервативната партия. Няколко десетки членове на държавното управление подадоха оставка около абсурда.

Същевременно Риши Сунак, един от тримата останали претенденти в конкуренцията за нов водач на английската Консервативна партия, съобщи през днешния ден, че желае страната да реализира "енергийна самостоятелност " до 2045 година, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Той сподели това в реакция на шока за предлагането, породен от съветската инвазия в Украйна.

"Никога не е било по-важно за нашата страна да реализира енергийна самостоятелност, да не сме повече подвластни от неустойчивостта на международните енергийни доставки ", сподели Сунак в изказване. Той изясни, че тази цел ще бъде записана в закон и преследването ѝ ще се реализира под надзора на нов държавен отдел, който ще бъде фокусиран само върху енергийния бранш.

Бившият английски министър на финансите, чиято оставка способства за надигането на вълната от неодобрение в редиците на консерваторите против Борис Джонсън, принудила премиера да разгласи, че се отдръпва, получи най-вече гласове на първите четири тура от конкуренцията за нов водач на партията. Петият тур от гласуването, в което вземат участие депутатите консерватори в Камарата на общините, е през днешния ден.

След него ще останат единствено двама кандидати. Новият водач на консерваторите ще бъде определен всред тях от всички към 200 хиляди членове на партията, които ще гласоподават по пощата. Той на процедура сигурно ще наследи Борис Джонсън и като министър председател на Англия, защото консерваторите имат безусловно болшинство в Камарата на общините.

Името на новия водач на партията ще бъде оповестено на 5 септември.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР