Борис Джонсън изрази „пламенна“ подкрепа за атомната индустрия по време

...
Борис Джонсън изрази „пламенна“ подкрепа за атомната индустрия по време
Коментари Харесай

Борис Джонсън обеща стимул за атомната енергетика на Великобритания


Борис Джонсън изрази „ пламенна “ поддръжка за атомната промишленост по време на първото си послание като министър председател на Англия към Камарата на общините. Седем от осемте съществуващи АЕЦ в Кралството ще бъдат изведени от употреба до 2030 година, а през миналите две години финансова неустановеност попречва плановете за създаване на нови централи.

На въпрос дали счита, че „ в този момент е време за възобновление на атомната енергетика “, Джонсън отговори утвърдително: „ Време е за възкръсване на атомната промишленост и аз енергично имам вяра, че АЕЦ би трябвало да бъде част от енергийния микс на страната ни “. По думите му това ще помогне на Англия да реализира задачите си за понижаване на въглеродните излъчвания написа world-nuclear-news.org.

На 22 юли, денят в който Джонсън бе определен за водач на Консервативната партия и два дни преди публично да поеме премиерския пост от Тереза Мей, държавното управление стартира съвещания за финансиране на огромни планове в атомната енергетика и предложи да влага 18 милиона английски лири в създаване на дребни модулни реактори.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР