Борис Бондев е единствения руски дипломат, който доброволно напусна поста

...
Борис Бондев е единствения руски дипломат, който доброволно напусна поста
Коментари Харесай

Бивш руски дипломат: Путин винаги ще бъде източник на война и омраза

Борис Бондев е единствения съветски посланик, който непринудено напусна поста си в израз на противоречие с нашествието на Москва в Украйна.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9520
В изявление за организация EFE Бондев прикани Запада да удвои помощта за украинската страна, с цел да бъде прекършен " незаконният режим " на Владимир Путин.

42-годишният Бондарев бе част от съветската дипломатическа задача в Организация на обединените нации в Женева, само че през май месец м.г. той напусна заеманата служба и от този момент се укрива в Швейцария.

По думите му войната в Украйна е повече от " безсмислена ", и разкритикува съветското външно министерство, че непрекъснато популяризира " неистини и ненавист ".

Въпреки всичко обаче, Бондев признава, че не е вярвал, че Путин ще нападне Украйна.

Знаех, че режимът в Кремъл е подкупен, че там са единствено крадци, само че в никакъв случай не съм очаквал, че крадците ще станат убийци и военнопрестъпници, споделя той.

По думите му мир в Украйна може да бъде реализиран, само че единствено в случай че Путин го няма.

„ Путин постоянно ще бъде източник на войната, на омразата, на дестабилизацията. И в случай че Путин бъде надвит, само че остане на власт, ще го одобри за персонално проваляне и ще търси възмездие “, предизвести Бондарев.

Допълни, че войната в Украйна е негова " лична ", тъй като никой от обкръжението му не е желал този спор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР