Бори се срещу еднополовите браковеКонгресменът от Луизиана Майк Джонсън беше

...
Бори се срещу еднополовите браковеКонгресменът от Луизиана Майк Джонсън беше
Коментари Харесай

Привърженик на Тръмп и противник на военната помощ за Украйна оглави Конгреса на САЩ

Бори се против еднополовите бракове

Конгресменът от Луизиана Майк Джонсън беше определен за ръководител на Камарата на представителите на Съединени американски щати, поставяйки завършек на седмици на безпорядък в Капитолия и вътрешнопартийни битки измежду републиканците, съобщи Би Би Си.

Джонсън завоюва позицията с 220 гласа “за ” в долната камара на Конгреса и е четвъртият републиканец, номиниран за поста след свалянето на Кевин Маккарти на 3 октомври. Предишният претендент - Том Емър от Минесота, ненадейно отпадна от конкуренцията във вторник, откакто Доналд Тръмп съобщи, че номинацията му е “трагична неточност ”.

51-годишният Джонсън, който получи единомислещата поддръжка на партията си да оглави Конгреса, е корав последовател на някогашния президент Тръмп, като изигра значима роля в опитите за катурване по правосъден на ред на резултатите от изборите през 2020 година.

Успехът на Джонсън съставлява победа за идеологически дясната секта на Републиканската партия, подкрепяща Тръмп, и загуба за “умерените републиканци ”, чиито претенденти не съумяха да завоюват поддръжка, показва Би Би Си.

Служилият четири мандата реакционер е роден в Шривпорт - третият по величина град в Луизиана. Той е най-възрастният от четирима братя и сестри и е наследник на пожарникар.

Преди да постъпи в Конгреса, Джонсън е юрист, който работи главно по въпроси, свързани със свободата на изповядване на вяра и сполучливо пази възбраната на еднополовите бракове в Луизиана през 2004 година. През 2015 година е определен за член на щатския парламент на Луизиана и се кандидатира за Конгреса през 2016 година. Сега съставлява Четвърти конгресен окръг на Луизиана, който включва родния му град Шривпорт.

Джонсън обаче е най-известен със своята отбрана на опитите на Доналд Тръмп да анулира резултатите от изборите през 2020 година В качеството си на някогашен парламентарен юрист, той подписва документ, който дава юридически съвет на съда по дело за анулация на резултатите от изборите в Пенсилвания и приканва Тръмп да “продължи да се бори ”.

След избирането на Джонсън, който се опълчва на изпращането на помощ на Украйна, няколко представители показаха бюджетния въпрос като най-неотложния, пред който е изправена Камарата. Крайният период, с цел да се реализира съглашение за продължение на финансирането на държавното управление на Съединени американски щати, е до 17 ноември, или то ще спре работа.

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР