Бордът на компанията Туитър се е съгласил за продаде социалната

...
Бордът на компанията Туитър се е съгласил за продаде социалната
Коментари Харесай

"Туитър" вече е собственост на милиардера Илън Мъск

Бордът на компанията " Туитър " се е съгласил за продаде обществената мрежа на милиардера Илън Мъск за 44 милиарда $. Мъск е най-богатият човек на планетата, като по данни на списание " Форбс " положението му е над 273 милиарда $.
В изказване ръководителят на " Тесла " Мъск пое ангажимент да направи мрежата по-добра, като заложи на максимата, че свободното изложение e основно за демокрацията. Той е ревнив покровител на по-големи гаранции в " Туитър " за свободно изложение. Концепцията за свободен достъп на голям брой хрумвания, които да се съревновават за внимание от обществото - състезание, при което най-хубавите хрумвания оцеляват - е нещо основно за западните демокрации и обект на непрестанни тълкувания.
С покупката си на " Туитър " Мъск застава в позиция, от която може да ръководи авторитетна обществена мрежа, употребена от политици, публицисти и елементарни жители за разпространение и търсене на информация. Покупката става в интервал на диспути за това дали модерацията на наличие в платформата може да се одобри за цензура. Преди малко повече от година " Туитър " блокира профила на тогавашния американски президент Доналд Тръмп от опасения за подклаждане на принуждение след нападението против Капитолия.
В изказване Мъск уточни, че " Туитър е площад в цифрова форма, където се дебатират жизненоважни тематики за бъдещето на човечеството ". Той добави, че ще работи над възстановяване на платформата, което да включва бистрота на логаритмите и дейности против спам ботове. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР