Бордът на „Газпром“ е приел за сведение информацията за статута

...
Бордът на „Газпром“ е приел за сведение информацията за статута
Коментари Харесай

„Газпром“ е построил 93 % от „Силата на Сибир“, 81 % от „Турски поток“


Бордът на „ Газпром “ е приел за сведение информацията за статута на реализираните огромни капиталови планове, се споделя в известие на компанията.

Така заварени и положени са 2010 км тръби в секторите от газопровода „ Силата на Сибир “ от Якутия до руско-китайската граница, което е 93 % от дължината на газопровода.

Строителната подготвеност за прокарването на двата сектора от „ Силата на Сибир “ под водата на река Амур е до 78 %. Продължава построяването компресорната станция „ Атаманская “.

В Черно море е изцяло приключено дълбоководното полагане на морската част от първата тръба на газопровода, приключено е строителството на втората част в съветската изключителна икономическа зона. От 26 юни 2018 година тръбополагащият транспортен съд Pioneering Spirit прави полагане на втората част от газопровода в турската изключителна икономическа зона. Общо по двете тръби към 5 септември са състояние над 1520 км от газопровода, което е от порядъка на 81 % от общата дължина на морския сектор на „ Турски поток “.

„ Газпром “ оповестява също по този начин, че до края на годината възнамерява да пристъпи към реализиране на план за разширение на мощността на газопровода " Сахалин-Хабаровск-Владивосток ". На полуостров Ямал се приготвя стартирането в употреба на оборудването към края на актуалната година на Бованенското находище. „ Газпром “ уголемява също по този начин мощностите за рандеман в Сверния газотранспортен кулоар. Компанията продължава и работата плана си за развиване на лични мощности за полутечен природен газ.

Междувременно компанията Nord Stream 2 заяви, че тръбопроводният транспортен съд Solitaire на швейцарската компания Allseas е почнала работа по полагането на газопровода „ Северен поток 2 “ във Финландския залив.

Както е известно Nord Stream 2 има позволение от всички граничи страни за пробутване на газопровода с потенциал от 55 милиарда куб м, като се изключи Дания (Русия, Германия, Финландия и Швеция). Решението на Дания се чака още от месец април.

Според финансовият шеф на компанията Пол Коркоран, „ в случай че държавното управление на Дания не утвърди полагане на газопровода в своите териториални води, ще ни се наложи да променим маршрута и най-вероятният вид е пробутване в интернационалните води на север от Дания “. От Nord Stream 2 внесоха на 10 август предложение до управляващите в Дания за смяна на маршрута, което обаче още веднъж изисква координиране. Става въпрос не за прекосяване на газопровода през териториалните води на страната, а в изключителната икономическа зона на северозапад от остров Борнхолм. Предвижда се потенциалът на „ Северен поток 2 “ да е от 55 милиарда куб м. Стойността на плана се прави оценка на съвсем 10 милиарда евро.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР