Бордът на директорите на Twitter заяви, че при необходимост ще

...
Бордът на директорите на Twitter заяви, че при необходимост ще
Коментари Харесай

Бордът на Twitter иска да задължи Илън Мъск да завърши сделката

Бордът на шефовете на Twitter съобщи, че при нужда ще принуди Илън Мъск да приключи придобиването на компанията. Ръководството има намерение да се възползва от специфична уговорка в предварителния контракт, която задължава притежателя на Tesla да придобие обществената мрежа на обещаната цена от 44 милиарда $. Преди дни и разгласи, че няма да купи Twitter, до момента в който не получи информация за точния брой на подправените профили на платформата. По-рано бордът посъветва акционерите да одобряват офертата и дефинира, че тя е в техен интерес.

" Възнамеряваме да приключим договорката и да наложим съглашението за придобиване ", разгласи бордът в изказване за Bloomberg. Договорът включва наказателна клауза в размер на 1 милиарда $, ако някоя от страните се откаже. Но даже да я заплати, Мъск може да не успее да излезе от договорката толкоз елементарно. Споразумението включва и характерна наредба, която разрешава на Twitter по правосъден ред да изиска осъществяване на договорката. Ако се стигне до дело, точно тази уговорка може да стане мотив за правосъдно решение, което да задължи Мъск да приключи придобиването.

Изявлението на борда идва дни откакто милиардерът краткотрайно замрази договорката. Той изиска да му бъде предоставена точна информация за броя на подправените сметки в Twitter. Според компанията те са към 5%, само че това е единствено оценка и Мъск счита, че те може да се окажат много повече - към 20%. Ако подозренията му се потвърдят, това би означавало, че 45 млн. от актуалните 226 млн. консуматори на платформата са подправени профили.
Реклама Мъск не изключва предоговаряне
, а една от тях беше точно унищожаване на подправените профили посредством механизъм за удостоверение на самоличността на потребителите. Но в случай че се окаже, че броят на действителните консуматори в действителност е бил надценяван, това може да смъкна цената на платформата и да понижи приходите ѝ от реклама. Това накара Мъск да премисли договорката поради високия залог и обстоятелството, че огромна част от обещаната сума идва от заеми. Милиардерът възнамеряваше също да разхлаби регулациите за наличие в обществената мрежа и загатна, че ще възвърне профила на Доналд Тръмп, който беше блокиран, откакто негови поддръжници нахлуха в Капитолия през януари 2021 година

В понеделник изпълнителният шеф на Tesla съобщи, че не изключва предоговаряне на договорката на по-ниска цена, с което подхрани подозренията, че с отлагането е целял точно да си обезпечи по-изгодни условия. От 13 май, когато Мъск разгласи замразяването, акциите на Twitter паднаха с над 10% и се двоумят на равнище към 38 $ макар обещаната от милиардера цена от 54.20 $ за акция.
Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Свят

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР