Бордът на директорите и целият екип на Ведра Интернешънъл изпраща

...
Бордът на директорите и целият екип на Ведра Интернешънъл изпраща
Коментари Харесай

Скръбна вест: Почина проф. Минков - поставил основните на фармацията у нас

Бордът на шефовете и целият екип на Ведра Интернешънъл изпраща своите откровени съболезнования на роднините на проф. Минков и се прекланя пред изключителната персона на видния фармацевт, преподавател и публичен активист.

В своя незабравим живот проф. Евгений Минков е сложил основите на фармацията в България и е въодушевил генерации фармацевти като ерудиран и обективен учител.

Сред достиженията му се подреждат над 150 научни изявления, голям брой учебници и на практика управления за студенти, както и златна значка от Българския фармацевтичен съюз за Особен принос към фармацевтичното съсловие.

Над 15 години е началник на Катедра по технология на лекарствените средства във Фармацевтичния факултет, а два мандата е ръководител на Управителния съвет на Съюза на фармацевтите в България /СФБ/. Работи безрезервно за регулирането на фармацевтичната специалност и за построяването на лекарствена политика в страната.

В очите на своите сътрудници, другари и познати той постоянно е бил добър възпитател, заслужен човек с високи морални полезности и мъж с неизчерпаема сила. Често споделя, че фармацевтът не стопира да учи цялостен живот и живее с тази максима.

Проф. Минков оставя ярка диря в българската фармация, а и в сърцата на всички, които имаха достойнството да го познават!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР