Борбата за независимост на Каталуния се пренесе и на футболния

...
Борбата за независимост на Каталуния се пренесе и на футболния
Коментари Харесай

Футболисти и бивши треньори на Барселона подкрепиха референдума на Каталуния

Борбата за самостоятелност на Каталуния се придвижи и на футболния терен. Някои от най-известните футболисти и треньори на Барселона оповестиха поддръжката си за плануваното за неделя допитване. Бившият състезател и управител на Барса Пеп Гуардиола, който в този момент тренира британския Манчестър Сити, се изрече в интерес на отделянето от Испания, предава БНР.

" Тук не става въпрос за самостоятелност, а за народна власт. Необходимостите на двадесети век са разнообразни от тези на двадесет и първи. Същото е и с желанията на хората ", съобщи Гуардиола.

Част от почитателите обаче не желаят политиката да излиза на терена.

" Политиците не би трябвало да се месят във футбола. Тук няма място за политика. Барса си е Барса ", разяснява почитател на каталунския тим.

Треньорът и легенда на кръвния зложелател на Барса - Реал Мадрид - Зинедин Зидан - от своя страна изрази предпочитание Барселона да остане в шампионата, като сподели, че не може да си показа Ла Лига без главния си противник.

Президентът на испанското състезание Хавиер Тебас неведнъж разяснява, че в случай че се стигне до обособяване на Каталуния от Испания, Барселона и останалите тимове от района към този момент няма да бъдат част от шампионата.

Медиите в Испания разясняват, че бъдещата самостоятелна Каталуния ще би трябвало да си направи нова лига. Има и други благоприятни условия. Бившият френски министър председател Манюел Валс към този момент предложи на тима да стане част от шампионата на Франция.

Изключването на Барселона от испанския шампионат може да нанесе и тежък финансов удар на футболното състезание в Испания, защото грандът, дружно с Реал Мадрид, донася стотици милиони доходи от телевизионни права.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР