Борбата за млада и стегната кожа започва още след 20-25

...
Борбата за млада и стегната кожа започва още след 20-25
Коментари Харесай

10 неща, които доказано поддържат кожата стегната

Борбата за млада и стегната кожа стартира още след 20-25 години. Причината? Вредният метод на живот, нещата, които ядем и незадоволителната хидратация на тялото от вътрешната страна и извън, постоянно водят със себе си появяването на фини линии и издайнически бръчки.

Специалистите предлагат дамите да стартират да употребяват подобен вид козметика точно на тази възраст. Но каква козметика да търсим? Кои са най-важните съставки, които оказват помощ на кожата да остане млада? Тук ще намерите отговорите. 

 10 неща, които потвърдено поддържат кожата стегната

Еластичността на кожата е от сериозна значимост за нейната младост, ето за какво, в случай че има артикул, който я подмладява най-добре, то това е еластинът. Когато кожата не изпитва липса на еластин, тя минговено възстановява формата си, откакто я подръпнете. Лошата вест е, че производството на еластин в тялото стопира някъде след пубертета. Ползването на дневен крем или серум за лице, в който се съдържат ретиноиди, ще подтиква производството му в кожата.

Без колаген, кожата ни постепенно, само че славно, се трансформира в нещо сходно на остаряла кожена чанта. За благополучие, има метод да си го набавим в допълнение, като тук на помощ идват още веднъж ретиноидите. Те са измежду дребното съставки, за които кожните лекари са безапелационни, че в действителност имат свойството да ни подмладят. Те подтикват производството на колаген и регенерацията на клетките, ето за какво ретинолът е една от най-популярните съставки в кремовете срещу стареене. Той може да се приема и под формата на капсули, а забележими резултати ще забележите след 6 месеца.

Много значима е и грижата за кожата към очите. Очите са прозорец към душата, а не към акта ви за раждане, и все пак тъкмо там се появяват първите изданически бръчки. Ползването на подобаващ околоочен крем ще помогне, а е наложително в състава му да има ретинол.

 10 неща, които потвърдено поддържат кожата стегната

Слънцето без подозрение е най-големия зложелател на кожата, а продължителното излагане на нездравословните лъчи предизиква разрушение на колагена е клетките и понижаване на количеството еластин в тях. Крем за лице с фактор най-малко SPF 30, нанесен и върху шията всяка заран ще ви защищити освен от загубата на тези субстанции, само че и от появяването на кафяви петна и лунички.

Антиоксиданите са супергероите на грижата за кожата. Те я пазят от злите сили, известни като свободни радикали, и също така блокират действието на ензима еластаза, разграждащ еластиновите влакна. Най-добрите артикули за лице са тези, които съдържат няколко типа антиоксиданти, витамини A, C и коензим Q10.

Овлажнителите и кремовете, които хидратират кожата, също я пазят от свободните радикали, които форсират процеса на стареене. Дехидратацията води до оксидативен стрес, който пък води до образуването на въпросните свободни радикали. Без да е увлажнена задоволително, кожата ни не може да се регенерира вярно и се поврежда трайно. Продуктите, които съдържат холестерол, серамиди и значими за тялото мастни киселини, са тези, които пречат на дехидратацията.

Изненадващ факт е, че прекомерното стягане на мускулите във врата може да докара до прибързано обтягане на кожата на лицето. Наблюдавайте дали по време на натоварване във фитнеса не го вършиме, и в случай че е по този начин, пробвайте се да се отпуснете. Масажите на раменете също ще ви оказват помощ с този проблем в края на деня, когато всички се усещаме схванати.

 10 неща, които потвърдено поддържат кожата стегната

Вредата от пушенето е общоизвестна, само че би трябвало да знаете, че пушенето е един от най-големите врагове на колагена и еластина в кожата. Освен това цигарите понижават и равнищата на естроген в тялото, който пък е значим за това кожата ни да остане стегната.

Всеизвестно е, че според от храната, която ядете, кожата ви може да наподобява мазна, обезцветена, отпусната и така нататък Добавете към това млада/стара. Новите изследвания покават, че ниските равнища на витамин C и цинк, а също и други значими съставки на храната, която ядем, могат да повлияят на опцията на кожата да се регенерира. В тази връзка яденето на риба, зелени зеленчуци, бадеми, лешници и зелен чай, ще ви помогне да запазите кожата сияйна и млада.

Игнорирайте желанието за нещо сладко. Да, по никакъв начин не е занимателно, че шоколадът е по едно и също време толкоз апетитен и нездравословен, и то освен за фигурата. Според последните изследвания прекаляването със захарта може да докара до прибързано стареене на кожата – още до момента в който сме в 30-те! Защо? Молекулите на захарта, попаднали в кръвта, провокират разрушаването на колаген и еластин, несъмнено.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР