Борбата с каналите за незаконни мигранти е една от важните

...
Борбата с каналите за незаконни мигранти е една от важните
Коментари Харесай

България е ключов маршрут за мигрантския трафик, важна и за наркотрафика

Борбата с каналите за противозаконни мигранти е една от значимите задания на Европол и организацията оказва помощ на страните-членки, включително и на България, за битката с тази противозаконна процедура. Това сподели пред БТВ Катрин де Бол, изпълнителен шеф на Европол.

" Добре е да имаме визия от кое място идват мигрантите, от кое място ги търсят трафикантите, какви са пътищата . И това, което видяхме, е, че хората, които се занимават с това, не се интересуват от човешкия живот. Те имат доста пари, добити от незаконна активност. Имаме разбори, вършим следствия, с цел да разберем къде е началото и края на всеки един маршрут. Има голям брой такива - през Мароко и Испания , през Балканите и България, също по този начин и през Беларус ", очерта тя съответния път на противозаконния мигрантски трафик.
 Арестуваха 31-годишен водач и мигранти след гонка край Костинброд
Арестуваха 31-годишен водач и мигранти след гонка край Костинброд

Те се дефинират като сирийци

Мигрантският напън няма да спре, тъй като Европа е обсъждана като привлекателно за живот място , като от това се възползва незаконният контингент, счита де Бол.

" Ежегодно се усилва вносът и преносът на опиати в Европа . Основни пристанища са Антверпен, Ротердам и Хамбург . Но и вашите пристанища в България се употребяват от тези незаконни организации ", засегна и тематиката с наркотрафика на територията на Европейски Съюз, възходящ годишно шефът на Европол.
 Проверяват чиновници на Министерство на вътрешните работи, помагали мигрантския трафик
Проверяват чиновници на Министерство на вътрешните работи, помагали мигрантския трафик

Служебният министър изумен от координацията в наводнените региони

Модерно било да се употребяват и криптирани връзки в самите незаконни групи, усложнява се и самата им конструкция. " Вече не приказваме за един началник на организацията, към този момент са мрежи. Има лица, в множеството пъти те даже не са в Европейски Съюз , тъй като не вземат участие интензивно в трафика, те се крият отвън Европа. Корупцията също е основен фактор, 60% от незаконните организации, за които в Европол знаем, употребяват корупцията. Увеличава се и потреблението на принуждение ", сподели Катрин де Бол.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР