Борбата е за пустите пари – кой да води бащина

...
Борбата е за пустите пари – кой да води бащина
Коментари Харесай

Мика Зайкова: Борбата е за пустите пари – кой да води бащина дружина

Борбата е за пустите пари – кой да води бащина тайфа, съобщи финансистът и народен представител от „ ИТН “ Мика Зайкова във връзка на дебата за актуализация на държавния бюджет.

Мика Зайкова предвижда, че още на пленарното съвещание в сряда – първото постоянно за седмицата, Народното събрание ще сътвори Комисията по бюджет и финанси, която да се захване с предлаганите промени, написа БГНЕС.

„ Трябва да сложим още малко пари и за пенсиите, тъй като това, което предлага държавното управление, понижава с 10 лв. Бойковите пари за най-ниските пенсии (50-те лв. добавка – бел. ред.), което е парадокс. Евростат се съгласи, че минималната пенсия би трябвало да бъде към прага на беднотия, т.е. равна или малко по-висока. Ние сме бедна страна, само че ще се постараем. Пенсиите би трябвало да се актуализират “, прикани депутатът.

Мика Зайкова акцентира още, че би трябвало да се намерения за повдигането на пенсията за напреднала възраст, както и нарастване с 10-20% на средствата в помощ на хората в неравностойно състояние.

„ Мотивите за актуализация на бюджета са правилни, само че към този момент даже малко остарели, тъй като нещата се трансформират. Ние имаме най-скъпия ток в Европейски Съюз. Това значи инфлация и то сериозна. Всички цени ще се вдигнат, тъй като в основата е електрическата енергия, а сме най-бедните “, разяснява още Мика Зайкова.

Тя предвижда, че актуализацията в държавния бюджет може да бъде призната до края на август.

Мика Зайкова прикани още да няма избори „ 2 в 1 “ наесен, защото съгласно нея компанията снабдител на машините може да съобщи, че „ няма по какъв начин да настрои софтуера “ за двоен избор, което още веднъж да отвори опцията за операции с хартиените бюлетини.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР