Бомба в пакистанския регион Белуджистан уби трима членове на PTI

...
Бомба в пакистанския регион Белуджистан уби трима членове на PTI
Коментари Харесай

Атентат в Пакистан уби трима членове от партията на Имран Хан

Бомба в пакистанския район Белуджистан умъртви трима членове на PTI на някогашния министър председател Имран Хан във вторник, оповестиха от партията, часове откакто той беше наказан на 10 години затвор.

Полицията и здравните чиновници оповестиха, че детонация е умъртвила четирима души след протест на партията на Хан Пакистан " Пакистанско придвижване за правдивост " (PTI).

По-рано през днешния ден, пакистански съд осъди някогашния министър председател Имран Хан на 10 години затвор за издаване на държавни секрети, заяви медийният екип на някогашния министър председател. Това е втората му присъда през последните месеци и тя е постановена единствено 10 дни преди общите избори в страната,

71-годишната някогашна звезда на крикет беше замесен в плетеница от политически и правосъдни борби, министър-председател през април 2022 година Той не е бил виждан обществено, откогато беше наказан на три години затвор през август за, до момента в който беше на поста от 2018 до 2022 година

" Трима чиновници на PTI са убити, а 7 са ранени ", сподели генералният секретар на провинция Белуджистан за PTI, Салар Хан Какар, във видео известие, споделено в X акаунта на PTI.
 Имран Хан наказан на 10 години затвор за издаване на държавни секрети
Имран Хан наказан на 10 години затвор за издаване на държавни секрети

Това понижава възможностите му да излезе скоро от пандиза, макар идните обжалвания
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР