Болшинството от българския народ не е на позицията, че трябва

...
Болшинството от българския народ не е на позицията, че трябва
Коментари Харесай

Ирена Анастасова, БСП: Няма да изглеждаме добре в очите на Русия, ако дадем оръжие на Украйна

" Болшинството от българския народ не е на позицията, че би трябвало да даваме оръжие на Украйна. Точно противоположното. Социологическите изследвания го удостоверяват. Наясно съм, че симпатизантите на Демократична България поддържат изпращане на оръжие, само че надалеч не считам, че това важи и за тези на ГЕРБ. Някой доста би трябвало да си изкриви душата, с цел да твърди, че българският народ желае да се изпрати оръжие за Украйна ", каза Ирена Анастасова, Българска социалистическа партия, представена от NOVA.

" Дали България ще бъде въвлечена във войната, аз не знам, само че по този начин спорът се разраства и не се намира решение. Това е реалност. Нито при започване на войната, нито в този момент се поставят нужните дипломатически  старания, с цел да се позволи този спор. Има страни, които просто гледат в профил, има и подкрепящи страни,  само че не се търси, както би трябвало,  дипломатическо решение ", споделя Анастасова.

" Не мисля че нашето съоръжение ще способства за разрешаването на спора. Няма да изглеждаме добре в очите на Русия, в случай че дадем оръжие на Украйна ", добави Анастасова.

 

Според нея България е пропуснала " златен късмет "  да бъде медиатор в договарянията сред Украйна и Русия, вместо това да е Турция.

" Ако Българска социалистическа партия е ръководеща, за какво да не се нагърби с диалози с Путин ", добави още тя.

Според Анастасова, в Европейски Съюз няма желание  да се водят договаряния с Русия.

" Едни диалози могат да бъдат извършени по този начин, че нещо да стане или да не стане. Европа не откри верния път, Европа не потърси верния път. По-добре е светът и Европа да стъпят на дипломатическите похвати, а не на военните ", е позицията на социалистката.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР