Болниците ще търсят допълнителен ресурс заради настъпването на втората грипна

...
Болниците ще търсят допълнителен ресурс заради настъпването на втората грипна
Коментари Харесай

Болниците ще търсят допълнителен ресурс заради втората грипна вълна

Болниците ще търсят спомагателен запас поради настъпването на втората грипна вълна. Инфекциозните отделения в страната са претъпкани.

Епидемия е оповестена в област Бургас и община Варна, а главния вирус е грип вид Б.
Русе, Стара Загора и София-област в грипна почивка Продължават да не учат до края на седмицата и учениците в областите Бургас, Перник и Шумен
Учениците в 6 области и доста общини са разпуснати във почивка. В изключителна грипна почивка са и учениците от Благоевград.
Снимка: btvnovinite.bg
Личните лекари са най-търсените експерти през последните дни в Благоевград. 23 деца има в детското поделение в болничното заведение в града, Инфекциозното поделение е в подготвеност също да приема заболели. Децата са във втора грипна почивка за последните седмици и някои от тях се тормозят, че външното оценяване.
Драстично нарастване на болните във втората грипна вълна у нас (ОБЗОР) Грипна почивка ще има в няколко области
Яне Николов е в 7 клас. И се тормози, че няма да успее да се приготви за външното оценяване.
Снимка: btvnovinite.bg
Това ни взима от упражненията. Уроци, които би трябвало да ги вземем за два часа, би трябвало да ги вземем за един, вместо да вършим повече извършения.

Вместо в клас, детето е у дома- с баба си и брат си.

Яне е здрав, само че болнични отделения в страната са претъпкани.
Мутафчийски: Инфекциозните отделения на лечебните заведения са цялостни Директорите на лечебни заведения по области би трябвало да рапортуват дали ще имат опция да реагират при положение на ковид, сподели шефът на ВМА
„ Капацитетите са запълнени. Ще би трябвало да се закриват отделения, с цел да се трансформират за инфекциозни случаи “, разгласи тази заран ген. Венцислав Мутафчийски – началник на ВМА.

Проф. Тодор Кантарджиев, шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания, заяви, че противогрипните средства, които хората би трябвало да имат на разположение, са свършили. По думите му това е поради ковид, за който няма медицински доказателства, че се лекува с тези медикаменти.

Засега в дома на семейство Николови основният въпрос е дали Яне ще навакса грипната почивка и да се класира за математическата гимназия.

Превантивно, седмокласникът и брат му ускоряват имунитета си с чай и мед.

В Благоевград към този момент няма оповестена грипна зараза.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР