Болница Надежда“ провежда за четвърта поредна година мащабната социална кампания

...
Болница Надежда“ провежда за четвърта поредна година мащабната социална кампания
Коментари Харесай

Подкрепа за пациенти с онкологични заболявания, които искат да станат родители

Болница „ Надежда “ организира за четвърта поредна година огромната обществена акция „ Запази вяра “. Досега тя беше ориентирана към профилактиката на рака на млечната жлеза и запазване на репродуктивните благоприятни условия при дами с онкологично заболяване.

Д-р Георги Стаменов, специалист по репродуктивна медицина, описа повече в „ Денят стартира “ за акцията и върху какво има фокус тази година тя:

„ Насочихме се към това да дадем опция на девойки и дами, които са прекарали онкологично заболяване и желаят да забременяват, да им дадем консултация, безвъзмездни прегледи. Ще се ангажираме и да следим тяхната бременност по-късно. Също по този начин при тези девойки, при които по време на бременността се открие някой карцином, да могат да получат съответна консултация и по едно и също време с това и онкологична терапия “, обясни той.

Д-р Стаменов счита, че онкологичните болести към този момент не са „ улица без излаз “ и за тях би трябвало да се приказва като за нещо, за което животът продължава дружно с него.

Какви са методите за запазване на фертилитета, вижте във видеото какво сподели специалистът по репродуктивна медицина.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР