Болничен абсурд в Ямбол. Санитари пренасят болни хора в мушами.

...
Болничен абсурд в Ямбол. Санитари пренасят болни хора в мушами.
Коментари Харесай

Зловещо ВИДЕО 18+ от болницата в Ямбол с тялото на полумъртъв мъж в мушама взриви мрежата

Болничен парадокс в Ямбол. Санитари придвижват заболели хора в мушами. Скандалното видео събра стотици гневни мнения в обществените мрежи.

Преди време още веднъж се появи сходен репортаж за Ямболската болница. Тогава пациенти изпадаха от колички, до момента в който са транспортирани от едно поделение в друго. Областната болница в Ямбол е единствената в страната от така наречен павилионен вид - т.е. 17 обособени, остарели и рушащи се здания.

Видеото по какъв начин санитари придвижват по стълби болен възрастен мъж в найлон е от Белодробното поделение на Ямболската регионална болница. 68-годишният пациент от клипа е бил в кома и за жалост не съумява да се пребори за живота си. Абсурдното преместване с найлон засегнат снима с телефон синът му Петър.





„ Баща ми беше с диагноза карцином на белия дроб и беше в неприятно положение. Да видиш непосредствен по този начин и да го мъкнеш, с цел да му дадеш първа помощ, с цел да може да се съвземе е извънредно. Аз се принудих да оказа помощ на самите сестри и го качихме до четвъртия етаж с една мушама”, споделя Петър Петков в утринния блок на Нова телевизия.

Сградата на белодробно поделение е строена преди повече от век. Заради стръмните и извити стъпала, пациентите не могат да бъдат пренасяни с носилка, обясниха от болничното управление. Сградата не разрешавала и създаване на асансьор.

„ Проблемът е и за близки, и за пациенти. Проблемът е и за личния състав, тъй като това изразходва извънредно доста кадрови ресурс”, споделя доктор Димитър Рунков, шеф МБАЛ „ Св. Пантелеймон “.

Според експерта това е проблем, който би трябвало да бъде решен. Без значение кой ръководи и кой има предпочитание да го прави.

„ Моят проблем като началник е, че аз всеки ден подлагам санитарките на безчовечен старания. И това мога да кажа, че рефлектитра и върху здравословното им положение. Голяма част от тях излизат в болнични, поради дискови хернии. Абсолютна обезценка на личния състав е това”, прибавя доктор Рунков.

Амортизиран е и остарелият сграден фонд. Болницата в Ямбол е единствената в страната от така наречен „ павилионен вид “. Има 17 обособени здания, строени от 1912 до 1980 година Проблемите изобилстват, признава новият шеф, поел лечебното заведение от юни тази година.

Повече по тематиката гледайте във видеото.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР