Болки в кръста, схващане в гърба, разширени вени, влошено зрение

...
Болки в кръста, схващане в гърба, разширени вени, влошено зрение
Коментари Харесай

8 здравословни навика, ако цял ден сте на компютъра

Болки в кръста, разбиране в гърба, разширени вени, влошено зрение – това са единствено дребна част от недоволствата на девойките, които прекарват най-малко по 8 часа на компютъра.

Всички знаем, че би трябвало постоянно да си почиваме, да се разхождаме и какво ли още не, с цел да избегнем неприятните последствия, само че истината е, че малко от нас го реализират. За да създадем работата си по-безвредна за физическото ни положение, можем на създадем няколко неща. Ето какво:

Настройте монитора си
Много е значимо мониторът да е ситуиран на равнището на очите. Ако е прекомерно ниско и стоите най-вече наведени, мното е евентуално след време да изпитате болки в региона на врата и гърба. Ако пък гледате нагоре, допустимо е да страдате от сухота на очите. Използвайте специфична стойка или даже куп книги и списания, върху които да поставите монитора си, като оптималният ъгъл, под който би трябвало да гледате надолу, е еднакъв на 10 градуса.

Пийте повече вода
Нуждата на тялото да остане задоволително хидратирано е от голяма значимост за това да имате повече сила през целия ден. Пиенето на повече вода е съвет номер едно във всяка диета, а в допълнение към това ще ви обезпечи и по-хубава кожа. За да се уверите, че пиете задоволително, до момента в който сте на работа, се снабдете със стъклена бутилка, която непрекъснато да стои върху бюрото ви и да бъде пред погледа ви.

 8 здравословни навика, в случай че през целия ден сте на компютъра

Разхождайте се
Малките разходки на всеки час ще ви предпазят от схващания. Дори да се състоят само от обиколка на офиса или прилежащите бюра, не би трябвало да ги забравяте. Ако се улавяте, че рядко ставате от компютъра и вследствие на това изпитвате болежка, изтеглете си приложение, което да ви подсеща. На всеки час телефонът ви ще ви известява, че би трябвало да се разтъпчете. В допълнение към него можете да инсталирате такова, което ви подсеща да пиете вода и да не забравяте за предходния съвет.

Изкачвайте стълбите
Опитайте се да не употребявате асансьора, с цел да се раздвижите денем. Ходете и повече време пеш. Ако дома ви е на 2-3 спирки от офиса, не използвайте превоз. В различен случай, спирайте автомобила си малко по-далеч от работното си място, с цел да се разноските. Дори дребната разходка раздвижва мускулите и усъвършенства кръвообръщението, които страдат от седенето на бюро по през целия ден.

Правете извършения
Освен ходенето пеш и изкачването на стълбите, е добре да употребявате дребните си почивки, с цел да се раздвижите в допълнение. Не е належащо да се снабдявате с някакви специфични уреди, задоволително е да се разтегнете добре и да извършите леки придвижвания, като клякания, дребни подскоци и напади.

 8 здравословни навика, в случай че през целия ден сте на компютъра

Трик с шрифта
Един елементарен трик ще облекчи натоварването на очите ви – уголемете шрифта. В случай, че пишете или четете с прекомерно дребни букви, се напрягате ненужно и присвивате клепачи, което е една от главните аргументи за главоболие след натоваерен ден. Колкото и изкушаващо да ви се коства прибирането у дома и разпускането със сериали, още веднъж пред компютъра, старайте се да не стартирате незабавно откакто сте прекрачили прага.

Могат ли технологиите да вредят на хубостта?

Мигайте
Ще кажете, че всички мигаме. Оказва се обаче, че до момента в който работим пред компютъра,трябва да го вършим по-често, защото взирайки се в екрана, мигаме много по-рядко и очите се изсушават. Също по този начин се старайте да следвате правилото 20-20-20, или другояче казано на всеки 20 минути поглеждайте в точка на най-малко 20 см от вас в продължение на 20 секунди.

Оставете очите да отпочинат
Колкото и изкушаващо да ви се коства след тежък работен ден да си починете на дивана, гледайки нов епизод на обичания си сериал, по-добре го пропуснете. Дайте задоволително отмора на очите си, защото взирането през целия ден в монитора освен отслабва вашето зрение, само че може да докара до разстройство, известно като синдром на компютърното зрение, който може да аргументи съществени проблеми с очите, като късогледство, конюктивит и непрестанно главболие.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР