Боливийското правосъдие срещу бившия президент Ево Моралес за предполагаеми престъпления

...
Боливийското правосъдие срещу бившия президент Ево Моралес за предполагаеми престъпления
Коментари Харесай

Ево Моралес няма да бъде арестуван от боливийските власти

Боливийското правораздаване против някогашния президент Ево Моралес за хипотетични закононарушения и тероризъм, седмица след избирането на Луис Арсе за нов президент, заяви арбитър Хорхе Кино, представен от „ Дойче Веле “.
Заповедта за арест против някогашния президент, заточен в Аржентина, беше вдигната, тъй като " неговите права бяха нарушени, главно правото на отбрана, защото някогашният президент не беше съответно свикан ", сподели Кино, ръководител на департаментския съд на Ла Пас.
 Партията на Ево Моралес победи и в двете камари на Народното събрание Партията на Ево Моралес победи и в двете камари на Народното събрание
Партията " Движение към социализъм ", чийто водач е предходният боливийски президент Ево Моралес, завоюва болшинство и в двете камари на п...
Ево Моралес приготвя завръщането си в Боливия след една година в заточение, само че изключва всяко присъединяване в държавното управление на наследника си Луис Арсе и твърди, че ще се посвети на профсъюзна активност и рибовъдство.
Без още да е конкретизирана датата на встъпването в служба на Арсе и новоизбрания вицепрезидент Дейвид Чокехуанка, Моралес съобщи този в изявление наZoom за организация „ Франс прес “, че Единната конфедерация на селските служащи от Боливия ще бъде органът, който ще реши деня на завръщането му.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР