Боливия и Русия възобновиха работата по изграждането на Център за

...
Боливия и Русия възобновиха работата по изграждането на Център за
Коментари Харесай

Правят център за ядрени изследвания и технологии в Боливия

Боливия и Русия възобновиха работата по построяването на Център за нуклеарни проучвания и технологии за мирни цели в Ел Алто. По проект планът трябваше да бъде приключен през 2023 година, само че заради закъснение на дейностите през 2020 година - при краткотрайното държавно управление на Боливия, завършването се чака през 2024 година Това стана ясно от думите на представителя на Руската Федерация в Боливия Яков Федоров.

Центърът, който е на стойност 300 милиона $ и се основава взаимно с съветската държавна корпорация „ Росатом “, ще включва предклиничен циклотронно-радиофармакологичен комплекс, многофункционален център за облъчване и проучвателен нуклеарен реактор. Според Федоров, циклотронно-радиофармакологичният комплекс и многофункционалният център за облъчване могат да бъдат приключени и въведени в употреба през август тази година.

Успоредно с това се основават три центъра за нуклеарна медицина в градовете Ла Пас, Ел Алто и Санта Круз. Те ще правят сложна диагностика и лекуване на онкологични, неврологични и сърдечни болести.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР