Болен адвокат отложи решението на съда дали бившият началник на

...
Болен адвокат отложи решението на съда дали бившият началник на
Коментари Харесай

Болен адвокат отложи решението дали Петя Банкова остава в ареста

Болен юрист отсрочи решението на съда дали някогашният шеф на митниците Петя Банкова остава в ареста. Това стана известно през днешния ден в правосъдната зала. Съпругът на Банкова Делян Тенев съобщи, че юрист Аделина Натина е болна и показа болничен лист.
Документът е с днешна дата и важи до 15 април.
По делото има нови материали, сподели ръководителят на правосъдния състав Галя Георгиева. Тя уточни, че Натина е декларирала пред чиновник на съда по-рано през днешния ден, че ще пристигна да чете материали, само че не е споделила, че е болна.
Натина ще бъде санкционирана 500 лв., тъй като не е уведомила в точния момент съда и не излиза наяве дали положението ѝ разрешава да се яви в залата, записа съдът в определението си.
Адвокатът на другия упрекнат Стефан Димитров Ивайло Найденов изиска отказ на арбитър Галя Георгиева поради нейни думи пред парламентарната комисия “Мартин Божанов ” в Народното събрание. Найденов цитира думи на Георгиева, “МВР и прокуратурата са над всичко ”.
Според мен над всичко е единствено законът, сподели Найденов и изрази неразбиране по какъв начин навръх Георгиева се е паднала тази мярка.
Галя Георгиева посочи, че е споделила пред комисията друго и отхвърли да се води.
На 4 април шефът на Агенция „ Митници “ Петя Банкова беше арестувана за 72 часа и упрекната за присъединяване в проведена незаконна група за търговия с въздействие, контрабанда и подкупи с още трима души. Това са Стефан Димитров, Марин Димитров и Никола Николов.
Два дни след ареста градският съд остави в ареста за непрекъснато Банкова и Димитров.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР