Боксьор №1 на България за ХХ век Ивайло Маринов винаги

...
Боксьор №1 на България за ХХ век Ивайло Маринов винаги
Коментари Харесай

Родна боксова легенда: Очаквам Кобрата да бие Джошуа

Боксьор №1 на България за ХХ век Ивайло Маринов постоянно е забавен събеседник. " Мач Телеграф " го потърси, с цел да разбере какви са упованията му за идната борба в Лондон на 12 декември сред Кубрат Пулев и Антъни Джошуа за четири от купите в тежка категория на професионалния бокс? Олимпийският, международен и четирикратен европейски първенец е уверен, че Пулев може да сервира изненадата и да шокира света в „ Уембли Арена “.

- Какво очакваш да се случи на 12 декември в Лондон в борбата сред Кобрата и Антъни Джошуа?
- Очаквам българска победа, няма по какъв начин да е другояче (смее се). Пожелавам триумф на Кобрата, тъй като самото постигане до сходен дуел е огромно достижение. Нека и шансът да е с него и да реализира това, за което се е трудил крепко толкоз години.

- Смяташ, че може да се получи сензация, по този начин ли?
- Разбира се, това е бокс, всичко става. Видяхте какво направи Анди Руис с Джошуа в първия мач. Един удар трансформира всичко, нещата могат да се извърнат за секунди. Историята помни какви ли не сензации. Най-голямата, несъмнено, е успеха на Бъстър Дъглас над Майк Тайсън през 1990-а, когато Железния се смяташе за несломим. Помня какъв потрес бе това за целия боксов свят тогава. Никой не можеше да повярва, че това е истина, тъй като в действителност тогава Тайсън беше чудовище. Защо в този момент Кубрат да не се трансформира в новия Бъстър Дъглас и да шокира света. Сещам се и за една друга доста огромна сензация от сходен диаметър – когато Хасим Рахман нокаутира Ленъкс Люис.

- Каква тактика би трябвало да избере Кобрата, с цел да сервира тази сензация, която ти и всички българи желаеме да се случи?
- Кубрат си има щаб, те си знаят най-добре каква тактичност да изберат. Според мен Пулев би трябвало доста да се движи. Той това го умее добре, само че в този момент би трябвало да е още по-подвижен. Той и Джошуа е преносим, само че Кубрат не би трябвало да се застоява пред него и да държи вярната отдалеченост. Аз като видя първите два-три рунда и незабавно ще схвана каква им е играта на двамата. Сега по този начин, без да ги виждам, няма по какъв начин да знам кой каква тактика е избрал. Едно обаче е наложително – Кобрата би трябвало да е доста внимателен първоначално, да не се хвърля на безразсъдни замени на удари. Мисля, че защото и двамата не са се боксирали от доста време, а и не познават играта на другия, те ще бъдат много внимателни първоначално. Така е в бокса – първите рундове са за проучване. Дано Кобрата издържи първоначално и да докара мача до по-късните рундове. Тогава и Джошуа ще се поизмори. Хората с такива огромни мускули, като него, се изморяват по-бързо с придвижване на времето.

- Преди известно време Кубрат пристигна в твоя клуб във Варна, какво си казахте тогава?
- Доста неща. Искаше да види клуба ми. Дойде, прегледа го, снима се с моите боксьори, поговорихме си. Дори трябваше да вечеряме дружно, само че разнообразни задължения ни попречиха. Аз мислех, че ще пристигна да яде при мен в заведението, а той ме предложения на друго място, където имал спогодба за вечеря. Аз обаче имах различен ангажимент и не съумях да отида.

- Какво ще му пожелаеш на Кубрат?
- Той е първия българин, който е стигал до мач за международната купа в тежка категория. Първият път загуби от Кличко, в този момент е време за победа. Успех, Кобра, искам ти го от цялото си сърце!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР