Боксът, вдигането на тежести и модерният петобой не попаднаха в

...
Боксът, вдигането на тежести и модерният петобой не попаднаха в
Коментари Харесай

Без щанги и бокс на Игрите през 2028

Боксът, повдигането на тежести и модерният петобой не попаднаха в първичния лист за Олимпийските игри в Лос Анджелис 2028. Това стана ясно на 139-ата сесия на МОК в Пекин, която стартира ден преди откриването на 24-тата Зимна олимпиада. Трите спорта ще имат късмет да бъдат част от Игрите в Ел Ей, в случай че до края на 2024 година покажат приемлив прогрес по проблемите, обрисувани от МОК.

Относно щангите Международната федерация по повдигане на тежести (IWF) би трябвало да дефинира проблемите с използването на допинг.

По отношение на бокса Международната асоциация (AIBA) би трябвало да покаже, че се е справила с проблемите с ръководството си, прозрачността на финансирането и интегритета на съдийството.

Модерният петобой ще би трябвало да размени една от дисциплините си - конната езда, както и да показва завишаване на интереса към спорта измежду младите.

На тяхното място в програмата попадат обичайни за Калифорния спортове - скейтборд, сърф и спортно катерене. Домакините въпреки всичко ще могат да предложат спомагателни спортове за програмата през 2028 година

На сесията стана скандал с шефа на ФИФА Джани Инфантино. Като началник на международния футбол швейцарецът по право влиза в управителното тяло на МОК. Той отхвърли да пътува за Пекин поради ситуацията с КОВИД-19. Това не попречи Инфантино да бъде нападнат за концепцията международните шампионати да са на 2 година, а не на 4.

" Това не значи, че не можем да го обсъждаме. Ако нямате нищо срещу, ще предадем всички мнения тук. Мога ли да смятам, че изричам общата позиция на МОК? ", сподели президентът на МОК Томас Бах при откриването на сесията, а членовете й го поддържаха единомислещо.

" Предложението на ФИФА ще се отрази отрицателно на здравето на футболистите и ще подкопае устойчивостта на останалите спортни федерации. ФИФА би трябвало да организира щателни съвещания със спортната общественост. Футболистите към този момент играят на лимита на човешките благоприятни условия ", сподели шефът на битката Ненад Лалович, който в МОК дава отговор за летните олимпиади.

Павел Ангелов пръв от 16-те наши представители опита олимпийските уреди и даде 13-и времена в първите 2 подготвителни спускания с шейни по улея и 14-о в идващите 2. В ПьонгЧанг 2018 роденият в Крумовград играч при олимпийския си дебют приключи 37-и.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР