Боклуците в града продължават да са една от главните теми

...
Боклуците в града продължават да са една от главните теми
Коментари Харесай

Пловдивчанин: Боклуците са по улиците в Пловдив, сметовозът ги разпилява

Боклуците в града не престават да са една от основните тематики на пловдивчани.  След разчистване на контейнери боклукът остава по улиците, алармира четец на TrafficNews.
Прочетете още
Той става очевидец на активността на чиновници от Общинско дружество „ Чистота ”, които, събирайки боклука от контейнерите, разпиляват количество и по улица „ Джеймс Баучер ” в кв. Христо Смирненски.

Вместо да съберат това, което е останало след тях, те най-спокойно не престават към идващото място, разяснява читателят.

„ Възмутен съм, че улиците ни са в подобен тип поради хора, които не си правят работата. Ето по тази причина Пловдив ще тъне в отпадъци ”, добави той.

Свързахме се с Общинско дружество „ Чистота ”, а оттова обявиха, че сметовозите обслужват контейнерите за разбъркан битов боклук. Екипът се състои от водач и двама сметосъбирачи, които изпразват съдовете за боклук в камиона и след това ги слагат на мястото им. Работи се по тъкмо избран график.

Ако има разпилени боклуци, те се опустошават и събират по-късно от служителки на предприятието. Забранено е нерегламентираното изхвърляне на боклуци отвън предопределените за задачата места. Строителни боклуци до 1 куб. м от домашни поправки, до 6 броя остарели гуми от персонални коли, както и други разделно събрани боклуци от семействата, пловдивчани могат да предадат на профилираната площадка пред базата на „ Чистота “ – ул. „ Даме Груев “ 64А.

 За облекчение на жителите, които не могат да си обезпечат превоз, от общинското дружество събират и по кварталите едрогабаритни боклуци – дивани, фотьойли, шкафове, матраци, дюшеци, дограма и други Това се прави по график, за ул. „ Джеймс Баучер “ – във вторник. За да се избегне образуването на нерегламентирани сметища, обемните движимости би трябвало да бъдат изнесени късно вечерта или рано сутринта преди да мине профилираната тежка техника.





Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР