Божидар Андреев завърши на пето място във вдигането на тежести

...
Божидар Андреев завърши на пето място във вдигането на тежести
Коментари Харесай

Божидар Андреев остана пети в Токио


Божидар Андреев приключи на пето място във повдигането на тежести в категория до 73 кг на олимпийския шампионат в Токио с дуел от 338 кг (154 изхвърляне и 184 изтласкване). До последния опит в изтласкването българинът беше на позиция за бронзов орден.

Божидар стартира в изхвърлянето със 150 кг, с които се оправи с лекост. При втория опит на 154 щангата го затисна и той не съумя. При третия на същата тежест 24-годишният Андреев поправя нещата и направи сполучлив опит. Българинът приключи четвърти в придвижването, а първи беше международния рекордьор Ши Жийон от Китай със 166 кг, което е олимпийски връх.

В изтласкването Андреев започва с добър опит на 184 кг. След това на 189 кг българинът не съумя да удържи щангата. Треньорският щаб изиска 190 кг за третия опит на Божидар, само че той направи преждевременно придвижване и изпусна сигурен орден.

Олимпийски първенец стана Ши Жийон с дуел от 364 кг, което е нов международен връх. Втори е Хулио Майора от Венецуела, а бронзът е за щангиста от група " Б " Рахмат Абдула от Индонезия..
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР