Боил Банов отнесе глоба за тютюнопушене на работното си място

...
Боил Банов отнесе глоба за тютюнопушене на работното си място
Коментари Харесай

Боил Банов глобен за тютюнопушене на работното място

Боил Банов отнесе санкция за тютюнопушене на работното си място с помощта на жител с натъртено око. На онлайн съвещанието на държавното управление министърът на културата пали цигара, което е уловено и от камерите.
Авторът на сигнала е добричлията Стойчо Стойчев. На 23 март вечерта той добродушно гледа у дома ефирен репортаж, информиращ за дейности на министрите по отношение на ковид. Изведнъж на фрагментите се вижда по какъв начин Банов издиша пушек.

Така Стойчев решил да алармира до приемната на държавното управление, РЗИ и няколко медии.

" Уважаеми дами и господа, гледайки вести по Канал 1, емисията на 23.03.2020 година в 18.00 часа, беше излъчен репортаж, в който бе показан министър-председателя във видео конферентна връзка с министрите. На екрана демонстрираха таблета на господин Борисов, на който точнно в центъра беше министър Банов с цигара в кабинета си - в нарушаване на настоящото законодателство. Моля да предприемете нужните дейности и да санкционирате нарушаването! ". Стойчев ползва телевизионните фрагменти.

Следва и бърз отговор от началникът на РЗИ Данчо Пенчев, съгласно който в реалност е било установено нарушаване на Закона за здравето.

Член 56, ал.2 гласи: Забранява се тютюнопушенето и в пространствата с обособени работни места, където се поставя труд, както и в пространствата към тях със спомагателно и обслужващо предопределение.

Нарушението се санкционира в санкция от 300 до 500 лв. при първо нарушаване.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР