Богдан Богданов е назначен за изпълнителен директор на Българската агенция

...
Богдан Богданов е назначен за изпълнителен директор на Българската агенция
Коментари Харесай

Богдан Богданов е новият шеф на Българската агенция за инвестиции - кой е той?

Богдан Богданов е назначен за изпълнителен шеф на Българската организация за вложения (БАИ) със заповед на министъра на нововъведенията и растежа Даниел Лорер.

Богданов е бакалавър по финанси от ВУЗФ. Учил е в Университета Уест Честър в Съединени американски щати. Магистър по европейски бизнес и финанси от УНСС и Университета Нотингам Трент във Англия. Специалист по бизнес развиване с над 10-годишен опит. Работил е за български и задгранични компании с фокус в производства с развойна активност и висока добавена стойност. Женен, с две деца.

„ Инвестициите и нововъведенията са фокус в мандата на държавното управление. Поставили сме си за цел да привличаме високотехнологични вложения, които да основават добавена стойност за цялото общество. БАИ има потребност от нова сила и самодейна тактика за привличане на задгранични вложения “, разяснява министър Лорер.

Досегашният изпълнителен шеф на БАИ Стамен Янев става консултант към Политическия кабинет на министъра на нововъведенията и растежа, с сектор вложения. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР