Богатството у нас е порок, а успехът зависи от това

...
Богатството у нас е порок, а успехът зависи от това
Коментари Харесай

СРАМ! КАКВАТО ВЛАСТТА, ТАКЪВ И НАРОДЪТ: Заобичахме ромите повече от бежанците! А най-много турците!

Богатството у нас е недостатък, а триумфът зависи от това кого познаваш

Българите имат друго отношение към другите малцинствени групи. Най-близки са ни турците, с които 70 на 100 от нас нямат нищо срещу да бъдат другари.

Това демонстрира изследване на проучвателен център "Тренд ", предоставено от Института за дясна политика.

Изследването е извършено сред 3 и 10 октомври 2017 година измежду 1004 пълнолетни български жители по метода "лице в лице ".

Данните демонстрират, че турците се одобряват надалеч по добре от ромите, а отношението към бежанците е по-негативно и от това към ромите.

Под една четвърт от интервюираните дават отговор, че биха поддържали другарски връзки с емигрант, до момента в който 69% няма нищо срещу да имат другари турци. Подобни са отговорите и на опцията дали желаеме да живеем в един вход с турци, роми или бежанци.

Най-важните полезности за българина са фамилията и мира, покзва изследването. В дъното на таблицата е равенството сред половете и пазарната стопанска система, а посредата е свободата на изразяването.

В българското общество не доминира тежко ценностно разделяне и по избрани тематики се образуват големи болшинства, установи изследването.

Така да вземем за пример над 90% от всички интервюирани считат, че образованието и опазването на здравето би трябвало да са изцяло безвъзмездни, а съгласно 86% би трябвало да се подсигурява най-малък приход на всеки човек и че страната е длъжна да обезпечи работа на всеки, който желае да работи.

Данните демонстрират, че българинът чака сериозна роля от страна на страната в живота си, само че не е податлив против това да се покачват налозите.

"Традиционното разбиране, че сходни настройки са завещание от социализма не е задоволително пояснение, тъй като се вижда, че измежду най-младите възрастови групи съотношенията са изцяло сравними с общата картина ", проучват социолозите.

Българинът остава мощно песимистичен към допускането на бежанци и мигранти на своя територия. Той даже не прави разлика сред бежанците и икономическите мигранти от Близкия Изток – 80 на 100 от интервюираните не желаят те да бъдат допускани у нас.

Консервативно е и отношението към еднополовите бракове и опцията хора от един пол да осиновяват деца - към две трети от всички интервюирани не са съгласни това да бъде позволено в България.

Скептични оставаме и към легализацията на марихуаната (72% не са съгласни да се легализира) и проституцията (69% са против узаконяването й). Най-младите са най-либерални и и огромна част от тях считат, че леките опиати и проституцията би трябвало д асе легализират.

Проучването е тествало и отношението към абортите и това дали те би трябвало да се забранят. 77% от всички, взели участие в допитването, са срещу възбраната на абортите.

Българинът гледа с съмнение и на богатите, демонстрира допитването. 68% считат, че всички милионери са натрупали благосъстоянието си по противозаконен път, а единствено 21% са на противоположното мнение.

Две трети от хората не считат, че в България можеш да станеш богат по почтен път. Младите са по-склонни да се съгласят с това изказване, само че и при тях над половината не го поддържат.

Успехът в България зависи от това кого познаваш. Това изказване споделят 69% от всички интервюирани, а 24% са на противоположното мнение. Близо половината от интервюираните не са съгласни с изказванието, че в България, в случай че се трудиш старателно, можеш да успееш.

Флагман.бг
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР