Богатият българин, който купи имението в Бевърли Хилс за 35

...
Богатият българин, който купи имението в Бевърли Хилс за 35
Коментари Харесай

Българинът с имение за 35 млн. долара с инвестиция в Пловдив

Богатият българин, който купи имението в Бевърли Хилс за 35 милиона $, строи индустриална база в Пловдив. Оръжейният търговец Христо Христов влага в града посредством компанията си "Сейдж технолоджис " ООД, където е мажоритарен притежател. Той към този момент е построил съвременна постройка на Околовръстното напълно покрай разклона за Прослав. Базата е голяма, на 4 етажа, само че още не е пусната в употреба. И през вчерашния ден на терена имаше бригада, която работеше.

Според Търговския указател предметът на активност на сдружението е направа на машинни детайли, елементи и електронни устройства. В началото на годината "Сейдж технолоджис " ООД е почнало спорадично да търси личен състав с разгласи за работа в онлайн търсачките. Набирали са се конструктори по електроника, машинен оператор на CNC струг, счетоводител, експерт логистика и други

В бизнес средите Христо Христов обаче е по-известен с другата си компания - "Сейдж консултантс ", през която търгува с оръжия, муниции и артикули с допустима двойна приложимост. Дружеството работи с продукция на заводите в Червен бряг и Провадия. В борда на шефовете на компанията с изключение на Христо Христов участва и Генчо Христов, брачен партньор на Дора Праматарова. Чрез компанията си "Прайм-ДС " преди много години фамилията разбуни имотния пазар в Пловдив. През есента на 2007 година теренът на тогавашната Сточна гара - земя и здания, беше продадена на "Прайм-ДС ", осведоми "Марица-Пловдив ".

Сделката беше парафирана от министъра на районното развиване и благоустройството Асен Гагаузов, който отговаряше за държавната благосъстоятелност. На търга с скрито наддаване се явиха общо 11 компании, само че "Прайм-ДС " съумя да пребори конкуренцията. Впоследствие теренът бе апортиран в ново сдружение - "ТПЦ Тримонциум Център Пловдив ". Две години по-късно цялата компания е добита от Einkaufs-Center Plovdiv, записана в Хамбург, а в края на 2017 година 36 декара от зоната на Сточна гара минаха в ръцете на Nepi Rockcastle. Цената на придобиване е към 17 милиона лв..

Както е известно, южноафриканският фонд ще строи четвъртия мол в града под тепетата. Сега Праматорова и Генчо Христов са измежду сериозните вложители на имотния пазар в София.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР