Богатите западни държави са и най-големите длъжници към децата и

...
Богатите западни държави са и най-големите длъжници към децата и
Коментари Харесай

Трябват ни три земни кълба, ако потребявахме като германците


Богатите западни страни са и най-големите длъжници към децата и природата: в случай че всички хора на земята използваха по този начин обилно запаси като тях, щяха да ни трябват пет планети като нашата, бият паника от УНИЦЕФ.

Земята, забелязана от космоса

В богатите западни страни положителните и здравословни грижи за децата постоянно са за сметка на неприятния климатичен баланс, сочи настоящ отчет на УНИЦЕФ. Детският фонд на Организация на обединените нации отбелязва, че тези страни способстват непропорционално за.

Ако всички хора на Земята консумираха колкото тези в страните членки на Европейски Съюз и на Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР), щяха да ни трябват тъкмо 3,3 планети като Земята, сочат изчисленията на Изследователския център на УНИЦЕФ.

На фокус: 39 страни от Европейски Съюз и Организацията за икономическо сътрудничество и раз
Редакцията предлага
Още повече планети биха ни трябвали, в случай че всички потребявахме толкоз доста запаси, колкото популацията на Канада, Люксембург или Съединени американски щати – цели пет Земи щяха да са ни нужни. Също и в Германия се използват доста запаси: в случай че всички хора в света живееха като германците щяха да ни трябват 2,9 планети като нашата. В същото време по-бедните страни от Латинска Америка и в Европа имат доста по-малко въздействие върху общото положение на планетата, се споделя в документа.

Изследователите са взели поради данните за 39 страни от Организацията за икономическо сътрудничество и раз и Европейски Съюз, с цел да открият до каква степен обособените страни съумяват да основат условия за здравословно развъждане на деца. Водещи критерии са били, замърсяването с пестициди и наличието на олово в кръвта на децата, само че по този начин също и приносът на страните за климатичните промени, и количествата създавани от тях електронни боклуци.

Германия е в горната третина

Като цяло нито една от проучените страни не дава непрекъснато положителни условия за децата. Начело на класацията се подреждат Испания, Ирландия и Португалия. Те оферират относително най-хубава детска среда и в същото време способстват в най-малка степен за климатичните проблеми. Германия е в първата една трета от таблицата – заема деветото място.

Сред най-лошо представящите се са някои от най-богатите страни в света, като Австралия, Белгия, Канада и Съединени американски щати. Съотнесено към въглеродните излъчвания, и изразходването на запаси на глава от популацията те нанасят най-големи вреди на природата.

УНИЦЕФ: би трябвало да се регистрират ползите на децата

УНИЦЕФ прикани страните по света да понижат производството на боклуци и изобщо замърсяването на въздуха и водата. Налага се държавните управления и фирмите да подхващат незабавни дейности, с цел да изпълнят поетите от тях задължения за понижаване на излъчванията парникови газове до 2050 година. Освен това в процеса на вземането на решения на всички равнища би трябвало да бъдат регистрирани ползите и потребностите на децата, показват още от организацията.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР