Богатите взимат заеми, за да станат още по-богати, а ние

...
Богатите взимат заеми, за да станат още по-богати, а ние
Коментари Харесай

Румен Гечев: Новият заем е добре опакован локум, в който са скрити мигранти

" Богатите взимат заеми, с цел да станат още по-богати, а ние с този заем ще станем по-бедни и ще бъдем в рискова обстановка ". С тези думи националният представител от Българска социалистическа партия Румен Гечев разяснява заемът от Банката за развиване на Съвета на Европа в размер на 200 млн. евро, който Народното събрание утвърди. Според него държавното управление под паника е търсило мотив за заема и се е спряло на съфинансирането на планове.

Парламентът утвърди нов държавен заем за 200 милиона евро

" Например от 100 лева за съфинансиране на положителни за България планове, 15% от средствата би трябвало да са обезпечени от страната-100 лева дава Европейски Съюз, а ние даваме 15 лева Просперираща България, с големи бюджетни остатъци, с фантастични митници, внезапно не може да обезпечи тези 15 лева и отива с протегната ръка и проси пари ", уточни Гечев в предаването " Седмицата " по Дарик.

" Макар че доста ни лъжат, по редица индикатори въпреки всичко се намираме в умерено финансово положение. И най-силните корпорации по света употребяват заеми, само че страшното за България е това, че ние имаме към 17 милиарда евро валутни запаси. Те не са в мазето на Българска народна банка, а в държавни скъпи бумаги на Германия, Франция, Италия, Англия, Съединени американски щати... Ние държим големи запаси и финансираме бюджетни дефицити на разрастващи се страни и лихвите, които ни заплащат са негативни ", разяснява националният представител.

Кабинетът желае утвърждение от Народно събрание за 200 млн. евро заем

Той акцентира мнението на левицата, че заемът е неправилен, защото България може да си разреши въпросните 200 млн. евро. По негови думи заемът крие национално изменничество, защото планува средства за разселване на мигранти на територията на страната. " В уеб страницата на Народното събрание могат да бъдат открити претекстовете за заема, които са страничка и половина. Никъде не написа за мигрантите-тях ги има в приложението на контракта, където човек би трябвало да стигне до 65 страница, с цел да го прочете. Този контракт е афектиран и незаконен, тъй като поемаме ангажимент да теглим заема. Поднасят ни добре опакован локум, с панделки, в който са скрити мигрантите ", съобщи Румен Гечев.

По негови думи Банката за развиване на Съвета на Европа е политически орган, който дава тези пари с цел да вкара България в капан. " Това се случва откакто няколко страни изрично споделиха, че няма да вземат нито един мигрант. Те пазят националните си ползи, а нашите юнаци напълно умишлено взимат заема ", сподели депутатът. Според него страната ни би трябвало да съобщи, че няма да одобри нито един човек, който е нарушил европейското законодателство, влезнал е нелегално в България и няма причина да търси леговище.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР