Богатите държави, които са напреднали във ваксинацията на населението си

...
Богатите държави, които са напреднали във ваксинацията на населението си
Коментари Харесай

Световни организации призоваха за спешна ваксинация в бедните държави

Богатите страни, които са напреднали във имунизацията на популацията си против ковид, би трябвало да дават незабавно ваксини на по-бедните народи. Това споделят ръководителите на Световната здравна организация, Световната комерсиална организация, Международния валутен фонд и Световната банка в групов апел към производителите на ваксини против Covid.

Те желаят производителите да дадат приоритет на доставките за по-бедните страни.

" В региона на имунизациите основно ограничаване е острият и обезпокоителен дефицит на доставки за страните с ниски и междинни приходи. Призоваваме страните с напреднали стратегии за имунизация против Covid-19 да пренасочат колкото е допустимо повече от контрактуваните им дози ваксини за Covax, AVAT (Африканския концерн за придобиване на ваксини) и страните с невисок и средно-нисък приход “, се споделя в апела.

Четирите интернационалните организации сътвориха обща работна група по имунизациите, лечението и диагностиката на Covid-19 за разрастващите се страни. Целта е да се разпознават и отстранят пречките пред производството на препаратите.

Повече от 4 милиарда дози ваксини против Covid-19 са приложени в международен мащаб. В страните с високите приходи са приложени приблизително 98.2 дози на 100 души. В страните с най-ниски приходи цифрата пада до 1.6 ваксини на 100 души.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР