Боен кораб от Черноморския военен флот на Русия е ударил

...
Боен кораб от Черноморския военен флот на Русия е ударил
Коментари Харесай

Русия удари ИД в Сирия, падна обсадата на Дейр ез Зор

Боен транспортен съд от Черноморския боен флот на Русия е блъснал с крилати ракети позиции на " Ислямска страна " в Сирия като част от интервенцията за освобождението на стратегическия град Дейр ез Зор от терористите. Това оповестиха от съветското военно министерство, представено от ТАСС.

Фрегатата " Адмирал Есен ", която се намира в Средиземно море, е блъснал регион покрай Аш Шола, който се управлява от терористи от ДАЕШ, идващи от Русия и някогашни руски републики, с крилати ракети " Калибр ", гласи известието.

Според съветските управляващи десетки терористи са били премахнати, били са разрушени и командни пунктове на ДАЕШ, информационни центрове, хранилища с оръжие и муниции в региона на Дейр ез Зор.

Ракетните удари са осуетили проектите на терористите да се прегрупират и да укрепят позициите си покрай Дейр ез Зор, който е обсаден от ДАЕШ от 2013 година насам.

" Изстрелването на крилати ракети " Калибр " обезпечи напредъка на сирийските държавни сили, а също по този начин осуети проекти на терористите от ДАЕШ в региона на Дейр ез Зор ", показват още съветските военни.

Междувременно сирийската войска, подкрепяна от съветските военновъздушни сили, напредва към Дейр ез Зор от три направления като част от акцията за освобождение на града, почнала през август.

Сирийските държавни сили и техните съдружници са пробили обсадата на град Дейр ез Зор, оповестяват сирийските държавни медии.

Подразделения на сирийската войска, които напредваха от запад през последните няколко дни, са се срещнали със сирийските армейски елементи, които пазят града.

Отвоюването на Дейр ез Зор би представлявало значима част от битката против ДАЕШ основно поради неговото стратегическо разположение.

Освобождаването на най-големия град в източната част на Сирия би оставило терористите обкръжени в Централна Сирия, като Рака остава единствената им цитадела, само че за неговото завладяване тече обособена интервенция на Сирийските демократични сили, подкрепяни от Съединени американски щати.

#СИРИЯ Пуски крылатых ракет «Калибр» фрегатом «Адмирал Эссен» #ЧФ по объектам террористов ИГИЛ в в районе Дейр-эз-Зор pic.twitter.com/TFzNy4FUwO
— Минобороны России (@mod_russia) September 5, 2017
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР