Бодряшка картина на българската икономика насред масовите мрачни прогнози за

...
Бодряшка картина на българската икономика насред масовите мрачни прогнози за
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Търговията пращи, заводите се пукат по шевовете, рано е да ревем

Бодряшка картина на българската стопанска система посред всеобщите мрачни прогнози за бъдещето очерта в сряда водачът на НФСБ Валери Симеонов по време на чуването на министрите на стопанската система и туризма Емил Караниколов и Николина Ангелкова в икономическата комисия в парламанта.

" Търговията пращи от доходи. Не съм чул за спрял цех, като се изключи " Арсенал ", енергетиката си работи, индустрията си работи, та се пука. Не съм чул износът да е намалял. Рано е да ревем за туризма ", очерта Симеонов.

Той попита министър Караниколов дали е уверен, че военният цех " Арсенал " е прекратил работа поради ковид или по други аргументи. Оръжейната компания разгласи в понеделник, че стопира работа до 29 март и пуска в отпуск всичките си 8600 служащи. Министър Караниколов не пожела да разяснява, само че означи, че си е решение на " Арсенал " да прави с 10 000 служащи това, което " ВМЗ Сопот " прави с 4000.

Валери Симеонов разви тезата, че стопанската система на България не страда толкоз съществено, колкото се показва. По думите му е рано да се оплаква даже туризма.

" Да не бъдем като накацали гарги в един гроб, в който няма никой ", прикани Симеонов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР