БНТВсички възможни снегопочистващи машини и полицейски патрули са били използвани

...
БНТВсички възможни снегопочистващи машини и полицейски патрули са били използвани
Коментари Харесай

Жълт код за опасно време в 9 области утре

БНТ

Всички вероятни снегопочистващи машини и полицейски патрули са били употребявани през вчерашния ден, с цел да се борят с усложнената зимна конюнктура. Това съобщи на брифинг министърът на вътрешните работи Младен Маринов след съвещание на специфичния междуведомствен щаб по отношение на неприятното време. Днес проблеми по пътищата нямаше. В 9 области за на следващия ден е разгласен код за рискови превалявания.

30 водачи на тежкотоварни коли са главната причина за хаоса по автомагистрала " Хемус " през вчерашния ден, когато стотици останаха блокирани за часове. Те са навлезли макар забранителните знаци. Наложени са им санкции до 300 лв., лишаване на книжката за едни месец и прекъсване на автомобила от придвижване до три месеца.

Ще бъде санкционирана и компанията, която дава отговор за снегопочистването на автомагистрала " Струма ". Само при нея към този момент са установени нарушавания. От районното министерство регистрираха пропуски.

Според Агенция " Пътна инфраструктура " публичното очакване при изобилен дъжд настилката да бъде изцяло почистена е нереално.

За на следващия ден е разгласен код за рисково време в девет области на страната - Габрово, Велико Търново, Търговище, Шумен, както и Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол и Бургас.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР