БНТснимка: БулфотоВсички здравни заведения и медицински специалисти в страната са

...
БНТснимка: БулфотоВсички здравни заведения и медицински специалисти в страната са
Коментари Харесай

Министър Ангелов: Медицинските специалисти са обезпечени с лични предпазни средства за три месеца напред

БНТ

фотография: Булфото

Всички здравни заведения и медицински експерти в страната са обезпечени с персонални защитни средства за три месеца напред - заяви здравният министър Костадин Ангелов при посещаване в Смолян. Той се срещна на място с работата на регионалната болница и Регионалната здравна ревизия и даде висока оценка за организацията на работа по отношение на епидемията от COVID-19.

По време на визитата на здравния министър в Смолян беше и Мая Илиева - ръководител на Синдиката на българските медицински експерти, които издигнаха палатки пред министерството на опазването на здравето в символ на митинг против здравната политика.

След срещите в Смолян, здравният министър заключи, че е станало ясно, че медицинските експерти в града не припознават митинга като собствен.

" Колегите, в диалога ми с тях, бяха доста сюрпризирани от настояванията и по скоро от държанието на синдиката, който съставлява госпожа Илиева, и не припознават техните претенции като претенции на сътрудниците, които работят в болничното заведение в Смолян, и още веднъж държа да подчертая, съгласно мен се цели нещо друго от отбраняване на медицинските ползи ", безапелационен беше министърът.

Според Мая Илиева и съпътстващите я, които участваха на брифинга, срещите са били нагласени.

" Нашите терзания са, че безусловно всичко е наговорено. Ние не можахме да беседваме с сътрудниците по график, със сестрите да се убедим в действителност, че те са удовлетворени и от заплащането и от изискванията на труд ", разяснява тя.

В Смолян медиците най-малко за в този момент не мислят за митинги. А здравният министър има явен проект по какъв начин да задържи младите експерти в България.

" Той включва три центъра за финансиране, едното е лечебното заведение, вторият център е общината, третият център е страната. Когато имаме подобен вид, дано да го назовем три лъча на финансиране, тогава се събира един задоволително сериозен финансов запас, който да стимулира младежите да стартират работа ", добави министърът.

Епидемията е забавила хода си в България през последните две седмици, само че това не трябва да ни успокоява, счита министър Ангелов.

" Ние се готвим за втори пик, готвим се за увеличението на заболелите през есента, системата готвим в тази посока, обезпечаването й с персонални защитни средства, дезинфектанти, с консумативи, тъй че системата е подготвена за есента, която следва ".

Здравният министър сподели още, че за дребните общински лечебни заведения е очакван финансов запас от 19 милиона лв., който ще им помогне да се оправят с рецесията до края на годината.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР