БНТНови по-високи глоби за нарушаване на обществения ред регламентира градската

...
БНТНови по-високи глоби за нарушаване на обществения ред регламентира градската
Коментари Харесай

По-високи глоби при вдигане на шум в Пловдив

БНТ

Нови по-високи санкции за нарушение на публичния ред регламентира градската разпоредба на Пловдив. Промяната се постанова поради поправките в закона за шума, признати през лятото.Така систематичните извършители, които смущават тишината на съседите си, може да бъдат санкционирани от две до шест хиляди лв..

Според гласуваната разпоредба физическите лица за първо нарушаване ще бъдат глобени от 500 до 1000 лв., а компаниите ще заплащат от три до шест хиляди лв.. При рецидив обаче санкциите скачат неколкократно.
Йордан Ставрев - заместник-кмет на Пловдив: За физическите лица санкцията е от 2000 до 6000 лв., а на юридическите лица и едноличните търговци от 5000 до 12 000 лв.. Тук приказваме за озвучителни уредби, за заведения.
Пловдивчани не виждат необикновен смисъл от увеличението на глобите.

Представители на ресторантьорския бизнес в града също са на мнение, че по-високите санкции надали ще работят дисциплиниращо.
Ивайло Дернев - притежател на заведение: За нас съответно смяна няма да има. Нямаме музика извън и не мисля, че в миналото сме носили главоболие на който и да е било. За мен остава това изключително чувство, че като че ли страната с всичките си закони и нормативни уредби кара всякакви хора да се усещат като нарушители.
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР