БНТкадър: БТВЕксперти от РИОСВ, Басейнова дирекция и Изпълнителна агенция по

...
БНТкадър: БТВЕксперти от РИОСВ, Басейнова дирекция и Изпълнителна агенция по
Коментари Харесай

Експерти извършиха оглед на шламохранилището в Перник

БНТ

кадър: БТВ

Експерти от Регионална инспекция за опазване на околната среда, Басейнова дирекция и Изпълнителна организация по околна среда са направили оглед на скъсаната дига на шламохранилището в Перник.

С цел следене на замърсяването са взети водни проби от пет пункта по поречието на река Струма, оповестиха от екоинспекцията.

На първите два пункта- в пернишките квартали “Димова махала “ и “Хумни дол “ е открито превишение на нормите единствено по индикатор електропроводимост. Останалите индикатори от експресния разбор са в норма.



Не са открити превишения по нито един индикатор в останалите три пункта - преди пречиствателната станция в град Батановци, радомирското село Прибой и преди вливането на реката в язовир “Пчелина “.

Пробонабирането продължава, ще бъдат взети проби и от почви, наранени от повредата. От Регионална инспекция за опазване на околната среда показват, че в отчет на Топлофикация Перник от 4 декември м.г. се твърди, че на дигите на сгуроотвал „ 7-ми септември “ не са открити признаци и белези, присъщи за развиване на свлачищни процеси.

Според екоинспекцията, за шламохранилището, на „ Топлофикация-Перник “ са били формирани 4 акта за административни нарушавания и са наложени наказания за общо 90 хиляди лв..

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР