БНТкадър: БНТНад 80% е спадът в туризма в България. В

...
БНТкадър: БНТНад 80% е спадът в туризма в България. В
Коментари Харесай

Асоциацията на заведенията: Над 80% е спадът в туризма в България

БНТ

кадър: Българска национална телевизия

Над 80% е спадът в туризма в България. В огромните градове има безспорна липса на туристи. Това разяснява в " Денят стартира с Георги Любенов " ръководителят на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов.

" Възстановяване за нашия бранш е доста рано да се каже. Мерките с понижаване на Данък добавена стойност съумяха да спасят повече от 70% от сектора. Спадът е над 45% сега, което обаче не докара до освобождение на личен състав заради мярката 60/40. С тези две ограничения успяхме да съхраним бизнеса и чиновниците ", изясни Алибегов.

В нашия бранш сме доста обезпокоени заради информацията, която идва извън, сподели още той и добави, че зимният туризъм ще пострада.

Определено има разлика сред това, което виждахме при започване на епидемията, и това, което виждаме сега, уточни Момчил Баев – специалист по публично здраве.

Според него има дефицит в практикуване на надзор при съблюдаване на ограниченията. Реално отговорност носят здравните управляващи, само че за жалост районните здравни инспекции нямат нужния потенциал да реализират надзор на всички места.

На мнение е, че ограниченията би трябвало да бъдат по-категорични и да се управляват.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР