БНТ започна най-новия си проект Парламентът на Европа 202пет. Той

...
БНТ започна най-новия си проект Парламентът на Европа 202пет. Той
Коментари Харесай

Какво да очакват зрителите от проекта на БНТ Българското пътуване в Европа

БНТ стартира най-новия си план " Парламентът на Европа 202пет ". Той е за работата на европейските институции и за това по какъв начин всеки европеец може да въздейства на решенията, които взимат европейските депутати. Проектът е отдаден на бъдещето на Европа. Съфинансиран е от Европейския парламент, а продукциите ще бъдат излъчени по време на Българското европредседателство. Това е най-мащабният план на Българската национална телевизия и обгръща 5 продукции - " Българското пътешестване в Европа ", " Пътуващото студио на БНТ2 ", районните телевизионни полемики в Пловдив и Благоевград, както и онлайн платформата " Ако бях евродепутат ".

Гости в " Денят стартира " бяха сътрудниците от Българска национална телевизия Цветелина Йорданова, Тоня Димитрова и Александър Марков, които са продуценти на филмите от плана и описват елементи от " Българското пътешестване в Европа ".

Този план е необикновен за нас, огромно предизвикателство е да създадем нещо, което не е правено до момента. Нашите фенове ще видят 3 документални кино лентата с детайли на риалити. Ще забележим четирима млади невероятни хора, с които търсим отговорите на значими въпроси за Европейския съюз. За нас е значимо и на младежите да им стане забавно, разяснява Цветелина Йорданова.

Ще посетим разнообразни точки в Европа, с цел да покажем проблемите на локално равнище, сподели Тоня Димитрова, която е наставник на един от участниците - Красимир, специалист по киберсигурност.

Брекзит ще бъде показан през историята на Лазар и неговата другарка, която учи по Еразъм в Манчестър, Англия. След 2 години връзка от разстояние, той отива да живее при нея.

Александър Марков е наставник на двама младежи - Делян и Симеона, чийто акцент е върху проблемите на мигрантската рецесия. Екипът посети дружно с Делян италианския град Торино, където той беседва с бежанци и незаконни имигранти.

В Холандия пък Симеона беседва с екип от доброволци, които работят с мигранти.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР