БНТ За да се разкрие в една болница допълнителни легла, то

...
БНТ
За да се разкрие в една болница допълнителни легла, то
Коментари Харесай

Адвокат Димитрова: Пациент с COVID-19 може да струва между 1000 и 15 000 лева на една болницата

 БНТ " За да се разкрие в една болница спомагателни кревати, то би трябвало да се мине през утвърждение и координиране с НЗОК. Леглата може да са оборудвани и да се употребяват, само че те не могат да бъдат регистрирани и надлежно Касата да заплаща за тях. Болниците сигнализираха преди месеци, че един пациент може да коства сред 1000 и 15 000 лв. според от затрудненията. Събираме данни и чакаме надвишаване на разноските по пътека сред 20-80% ". Това съобщи в ефира на Нова телевизия юрист Свилена Димитрова, председател на УС на Българската болнична асоциация.

" Бумът с пациенти бе през октомври и ноември, а лечебните заведения получават заплащанията си с два месеца обратно и някои от тях могат да са изправени пред банкрути през декември ", акцентира още тя. 

" По-бързият метод за финансиране на лекуване на COVID-19 беше през пътеки, само че никои не знае действително какъв брой коства лекуването. Може би не всичко би трябвало да се основава на здравните вноски на пациентите ", безапелационна бе тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР