БнтПо моя начин - така се казва автобиографичната книга на

...
БнтПо моя начин - така се казва автобиографичната книга на
Коментари Харесай

Бербатов: Славата и парите са нещата, с които хората се справят най-трудно

Бнт

" По моя метод " - по този начин се споделя автобиографичната книга на Димитър Бербатов. 20 години след дейна кариера на терена, един от най-успешните български играчи - и в народен, и в международен проект, се готви за нов стадий от живота си. За упоритостите, славата, тежките борби и силата да гледаш единствено напред - вижте гостуването на Димитър Бербатов в студиото на " Панорама "!
Димитър Бербатов: През годините доста хора са се опитвали да ми дават препоръки, без никой да ги е търсил. Аз пребивавам по моя метод - по този начин, както си представям нещата и както ме е водила интуицията, по тази причина след това съм се сърдил единствено на себе си, а не на други хора.
На въпроса с какво счита да се занимава след приключването на кариерата си като деен футболист, Бербатов съобщи, че има разнообразни ползи, освен към футбола.
Димитър Бербатов: Имам моите си фантазии, добре проучвам играта, може да съм добър управител, треньор, ще разберем занапред. Ще се опитам, в случай че се стигне до ролята на управител или треньор, да предам с думи нещата които съм си представял, които съм правил.
Относно общественият облик на сензитивен човек, който приема прочувствено другите обстановки, Бербатов съобщи, че в случай че това е сензитивност, то постоянно му е пособие да се оправя в сложни обстановки.
Димитър Бербатов: Аз съм много нападателен, хората неверно схващат някой път нещата.
Относно тежестта на славата, футболната звезда разяснява, че при започване на неговата кариера обстановката е била друга, само че с навлизането и въздействието на обществените мрежи, известните персони би трябвало да се приспособяват към новата среда.
Димитър Бербатов: На моменти в днешно време съчувствам на футболистите - в интернет могат да прочетат всевъзможни нелепости за себе си, които им играят върху душeвността. Славата и парите са нещата, с които хората се оправят най-трудно, имал съм доста обстановки, в които съм видял това и съм уверен, че е по този начин. Аз се оправих със славата с помощта на околните ми хора и несъмнено, на самия мен, тъй като от ранна възраст съм привикнал да се оправям самичък.
Бербатов посъветва даже тези, които не се интересуват от футбол, само че имат цели и упоритости за бъдещето си, да прочетат биографията му.
Димитър Бербатов: Спомням си Сър Алекс Фъргюсън - когато влизах в офиса му, на бюрото му имаше книги с биографиите на разнообразни хора, отвън футбола - Наполеон да вземем за пример, само че макар че бяха отвън спорта, те му служеха да управлява личната си войска в тима.
А какъв тъкмо е " неговият метод " - ето отговора:
Димитър Бербатов: Моят метод е разказан в книгата и читателите ще схванат кой е той, в случай че я прочетат, казано е най-после.
Вярва ли Бербатов, че нещо в България може да се промени към по-добро, по " нашия си метод ":
Димитър Бербатов: Аз съм тук и се пробвам да дам образец - звучи като факсимиле, само че е по този начин. Всичко може да се случи - даже по сложния метод и се надявам в България да има повече сполучливи хора.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР